Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

N.C.R. Ljubljana – HEXIS WRAP AKADEMIJA

Vozilo obučeno u Crome foliju sigurno neće ostati nezapaženo na cesti, no ova folija je vrlo zahtjevna za rad. Zbog svoje strukture i mnoštva sitnih čestica aluminija na površini, folija nije primjerena za jača zagrijavanja i dozvoljava vrlo malo istezanje.

Zadnje dane rujna održana je Hexis-ova Wrap akademija. Organizator ove uspješne akademije bilo je ljubljansko poduzeće N.C.R., zastupnik Hexis-a, francuskog proizvođača folije za “wrap”. G. Oliver RÖhler, trener ove uspješne akademije, obučava zainteresirane sudionike već osam godina u četrdesetak zemalja svijeta, od Novog Zelanda do Kanade. U ovome poslu je od kraja osamdesetih godina i sudionik je razvoja materijala za “wrap”.

Akademija je organizirana u dva stupnja, osnovni i napredni. Osnovni stupanj upoznaje sudionike sa osnovama “wrap” tehnika, dok u drugom stupnju polaznici sudjeluju u praktičnom radu uz vodstvo g.Olivera. Nakon završetka akademije sudionici dobivaju certifikate o završenoj wrap akademiji.

Akademija se održavala tri dana, a mi smo prisustvovali zadnjeg dana kada je g. Oliver prezentirao materijale korištene posljednjih nekoliko godina. Naučeni klasičnim prezentacijama, gdje za predavača imate prodajnog menadžera koji na sva usta hvali svoje materijale i pokušava Vas uvjeriti da je baš njegova folija najbolja na svijetu, ova prezentacija je išla u drugom smjeru. G.Oliver je ukazao na nedostatke i probleme sa kojima se wrap majstor može sresti prilikom apliciranja folije na vozilo.
Obrađene su dvije folije, Bodyfence- samoljepljiva, prozirna folija koja se koristi kao zaštita na vozilu od mehaničkog i UV djelovanja okoline. Folija je iznimne čvrstoće, visoke prozirnosti i sjaja. Zanimljivo je da ima mogućnost samoobnavljanja kada je na vozilu, djelovanjem vremenskih uvjeta- sunca i vode. Tvorničko jamstvo ove folije je sedam godina.

Druga folija koja je predstavljena je CROME folija, trenutno jedna od najpopularnijih folija na tržištu. VoziloNM250144 obučeno u Crome foliju sigurno neće ostati nezapaženo na cesti. Ova folija je vrlo zahtjevna za rad. Zbog svoje strukture, mnoštva sitnih čestica aluminija na površini folije koje joj daju efekt ogledala, folija nije primjerena za jača zagrijavanja i dozvoljava vrlo malo istezanje. Većim istezanjem se smanjuje koncentracija aluminijskih čestica na površini folije i u tom djelu će folija imati slabiji odsjaj i djelovat će kao mat folija.

Sljedeći problem sa kojim se možete susresti u radu sa Crome folijama je eventualna nečistoća koja može doći ispod folije. I najmanje zrnce nečistoće će biti vrlo uočljivo promatraču.

Vrlo zanimljivo predavanje, savjete i probleme sa kojima se možete susresti prilikom wrap-a vozila, te intervju s g. Oliverom moći ćete pročitati u Wrap Magazinu, početkom sljedeće godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content