Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Na putu prema Industriji 5.0 – nova era učinkovitosti kroz suradnju radnika i robota

Industrija 5.0 sljedeći je val industrijske revolucije koji kombinira snagu automatizacije, povezivosti i ljudskih vještina. Radnici u industriji moraju biti u mogućnosti raditi uz napredne strojeve i robote. Koristeći pritom svoju kreativnost i intuiciju u rješavanju problema i optimizaciji procesa. Također, moraju biti u mogućnosti učinkovito komunicirati sa svojim kolegama i nadređenima, dijeleći svoje ideje i spoznaje s ciljem kontinuiranog poboljšanja.

Kontinuirano poboljšanje važan je dio Industrije 5.0 jer procese i proizvode održava sve boljima i boljima. Pritom je doprinos stručnjaka u potrazi za stalnim poboljšanjima  ključan. Oni, naime, imaju stručnost i iskustvo potrebno za prepoznavanje područja za poboljšanje i provedbu promjena. Osnaživanjem svojih stručnjaka pravim alatima i obukom, tvrtke mogu poticati kulturu stalnog poboljšanja. Ona vodi do povećane učinkovitosti, kvalitete i inovacija.

Upravljanje informacijama i vještinama


U tom kontekstu, Sistrade nudi rješenja za upravljanje stručnim kadrom te ocjenjivanje učinka zaposlenika povezanih s menadžmentom. Posebice upravljanje stručnjacima putem alata koji pomažu u procesu sistematizacije i organizacije vještina potrebnih tvrtkama te njihovoj raspodjeli među zaposlenicima. S obzirom na to da se vještine mijenjaju tijekom vremena, osigurani su alati za procjenu vještina i učinka zaposlenika.
Ažuriranje vještina može se napraviti automatski na osnovu praćenja aktivnosti svakog zaposlenika u njihovom svakodnevnom radu, uz blisku povezanost s alatima za industrijsko upravljanje tipičnima za Industriju 4.0. To su, između ostalog, alati za dinamičko planiranje naloga u proizvodnji, prikupljanje podataka vezanih uz proizvodnju izravno povezanih sa strojevima, održavanje opreme, kontrolu kvalitete te OEE.

Kako bi se promicala stvarna digitalna tranzicija u industriji, praćenje informacija kroz “svaki” sektor ključno je za stvaranje zatvorenog ciklusa u kojem su informacije dostupne u stvarnom vremenu. Budući da se informacije temelje na podacima, kada se integriraju sa Manufacturing Execution Systems (MES) softverom, stvaraju veću vrijednost pružanjem podataka o stanju u stvarnom vremenu, umjesto “prosječne vrijednosti” ” ili “empirijskog znanja”.

Zašto odabrati Sistrade kao partnera digitalne transformacije, pročitajte u članku u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content