Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nakon dvije godine pauze održan sajam Grafima

Nakon dvije godine prisilne pauze zbog Covid-19 pandemije, u Beogradu je prošli tjedan (21. – 24. 9. ) održana 42. Grafima – međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije.
Grafima je i ovaj put okupila brojne renomirane dobavljače grafičke opreme,  materijala i pratećih rješenja te tiskare iz Srbije i regije.  
Popularna Grafima i ove je godine pod sloganom „Više boje“ imala za cilj pokazati dostignuća grafičke industrije kada je riječ o strojevima, pratećim IT rješenjima za automatizaciju poslovanja, materijalima te kreativno-umjetnička rješenja koja su sastavni dio ove branše.

Iako se većina predstavljenih strojeva, posebice noviteti koji su na tržište stigli posljednje dvije godine, mogla vidjeti na nekom od europskih sajmova ranije održanih tijekom ove godine, ipak je poseban doživljaj vidjeti ih na domaćem terenu. Izlagači su zadovoljni.
Što se posjetitelja tiče, ovogodišnje izdanje Grafime donijelo im je uistinu respektabilan broj strojeva vodećih svjetskih proizvođača. Canon, Cron, d.gen, Epson, HP, Kongsberg, Konica Minolta, Mimaki, Mutoh, Ricoh, Roland DG, Xerox, Zünd…svi su bili u Beogradu.
Rješenja za tisak velikih formata iz role, na krute materijale, hibridna rješenja, latex pisači, SRA3 format, UV pisači, pisači za etiketa, DTG i DTF, kateri, doradni strojevi, CtP, softverska rješenja i ove su godine dominirali sajmom.
Sajmom su, kao i proteklih nekoliko izdanja, dominirala digitalna tiskarska rješenja.

Nagrade najboljimaSajam Grafima, već tradicionalno, dodijelio je i priznanja Zlatni, srebrni i brončani pečat najboljim izlagačima u različitim kategorijama. Među dobitnicima su i dugogodišnji partneri Print Magazina.
Tako je Zlatni pečat za ukupnu kvalitetu dobila tvrtka Igepa Cartacell d.o.o.

U kategoriji „Mašine, uređaji i softver za grafičku industriju“ za male strojeve do 42” Zlatni pečat dobila je tvrtka Symbol d.o.o.  za stroj  Polyprint NG 120.
Srebrni pečat u istoj kategoriji dobila je tvrtka Alfa Digital d.o.o. za Xerox Versant 280.

Za strojeve veće od 42”, Zlatni pečat dobila je Sitotehnika d.o.o. za Mimaki CJV330-160.
Srebrni pečat u toj kategoriji dobila je Fortuna Digital d.o.o. za d.gen papyrus G5.

Specijalno priznanje pripalo je tvrtki Oracal Polikarbonati za stroj  Grando GD–2500H, hibridni UV printer.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content