Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nanodiy – najbolji startup godine

Na uglednoj Voogle konferencije 2016. održanoj u utorak, 15. ožujka u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, titulu “Voogle startup godine” osvojio je koprivničkom tim “Nanodiy” za tehnologiju inovativnog tiska na tekstilne proizvode.

Konferencija je održana u organizaciji Tehnološkog parka Varaždin i lokalnih partnera. Okupila je sudionike iz desetak zemalja svijeta. Konferencija je obilovala predavanjima, panel diskusijama, poslovnim sastancima poduzetničke, startup i akademske zajednice te natjecanjem za najbolji startup godine. U sklopu teme”First sale to global scale” predstavljen je najbolji američki poduzetnički inkubator “1871” iz grada Chicaga.

U natjecateljskom djelu programa devet startup timova je imalo tri minute vremena prisutne zainteresirati za njihov proizvod. Varaždinski tim “Mybeeline” je osvojio treće mjesto, na drugom je predstavljena aplikacija MakeApp a uvjerljiva pobjeda je otišla u ruke “Nanodiy” tima.

“Nanodiy” je projekt iza kojeg stoje Saša Miklošić i Zoran Sušanj iz koprivničkog poduzetničkog inkubatora. “Nanodiy” je tehnologija tiska na tekstil. Za razliku od većine tehnologija tiska koje zahtjevaju ili visoku stručnost korisnika ili značajnu investiciju u pokretanje tiskarskog posla, “Nanodiy” zahtjeva neznatna ulaganja u tehnologiju, vrlo je jednostavan za korištenje osobama koje nemaju nikakva grafička znanja, a cijena otiska je izrazito niska. Razvoj “Nanodiy” projekta već ulazi u četvrtu godinu postojanja. Nakon otisnutih stotinjak tisuća majica, “Nanodiy” je predstavljen tržištu u desetom mjesecu prošle godine na sajmu Grafima u Beogradu. U posljednjih šest mjeseci koliko je dostupan na tržištu, već je osvojio kupce u šest europskih zemalja, a više od devedeset posto proizvodnje se plasira izvan hrvatskih granica.

Voogle konferencija je održana pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije.

www.nano-diy.com

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content