Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Neutralna siva i živopisna žuta Pantone boje godine za 2021.

Kako se burna 2020. bliži kraju, tako je i Pantone Color Institute 20. godinu zaredom izabrao boju koja će najbolje odražavati godinu koja je pred nama. No, u skladu s vremenom koje je sve samo ne uobičajeno, tako je i Pantone za boju 2021. godine izabrao ne jednu, nego dvije – neutralnu sivu, tj. Pantone 17-5104 Ultimate Gray i živopisnu žutu, točnije Pantone 13-0647 Illuminating.

Pantone Ultimate Gray + Pantone Illuminating, dvije neovisne boje koje ističu kako se različiti elementi međusobno podržavaju, najbolje izražavaju raspoloženje za Pantone boju godine 2021. Praktičan i čvrst, ali istodobno topao i optimističan, spoj Pantone Ultimate Gray i Pantone Illuminating pokazuje snagu i pozitivnost. Priča je to o bojama koje obuhvaćaju dublje osjećaje promišljenosti uz obećanje nečega sunčanog i prijateljskog.

“To je kombinacija koja govori o elastičnosti, optimizmu, nadi i pozitivnosti koji su nam potrebni dok se resetiramo, obnavljamo, ponovno zamišljamo i izmišljamo”, rekla je Laurie Pressman, potpredsjednica Pantone Instituta za boje

Dok ljudi traže načine kako se ojačati energijom, bistrinom i nadom kako bi prevladali neprekidnu nesigurnost, poletne i hrabre nijanse zadovoljavaju potragu za vitalnošću. Pantone Illuminating je svijetla i vesela žuta puna svjetlucave živahnosti i prožeta solarnom snagom. Pantone  Ultimate Grey simbol je čvrstih i pouzdanih elemenata koji su vječni i pružaju čvrste temelje.

Zbog spoja snage i optimizma, Ultimate Gray i Illuminating ne moraju se koristiti u jednakim omjerima, bilo koja od ove dvije boje može imati prednost. Svoju primjenu Ultimate Gray i Illuminating pronaći će sigurno u modnoj industriji, industriji uređenja interijera, dizajnu različitih proizvoda te ambalaži.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content