PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Neutralna siva i živopisna žuta Pantone boje godine za 2021.

Kako se burna 2020. bliži kraju, tako je i Pantone Color Institute 20. godinu zaredom izabrao boju koja će najbolje odražavati godinu koja je pred nama. No, u skladu s vremenom koje je sve samo ne uobičajeno, tako je i Pantone za boju 2021. godine izabrao ne jednu, nego dvije – neutralnu sivu, tj. Pantone 17-5104 Ultimate Gray i živopisnu žutu, točnije Pantone 13-0647 Illuminating.

Pantone Ultimate Gray + Pantone Illuminating, dvije neovisne boje koje ističu kako se različiti elementi međusobno podržavaju, najbolje izražavaju raspoloženje za Pantone boju godine 2021. Praktičan i čvrst, ali istodobno topao i optimističan, spoj Pantone Ultimate Gray i Pantone Illuminating pokazuje snagu i pozitivnost. Priča je to o bojama koje obuhvaćaju dublje osjećaje promišljenosti uz obećanje nečega sunčanog i prijateljskog.

“To je kombinacija koja govori o elastičnosti, optimizmu, nadi i pozitivnosti koji su nam potrebni dok se resetiramo, obnavljamo, ponovno zamišljamo i izmišljamo”, rekla je Laurie Pressman, potpredsjednica Pantone Instituta za boje

Dok ljudi traže načine kako se ojačati energijom, bistrinom i nadom kako bi prevladali neprekidnu nesigurnost, poletne i hrabre nijanse zadovoljavaju potragu za vitalnošću. Pantone Illuminating je svijetla i vesela žuta puna svjetlucave živahnosti i prožeta solarnom snagom. Pantone  Ultimate Grey simbol je čvrstih i pouzdanih elemenata koji su vječni i pružaju čvrste temelje.

Zbog spoja snage i optimizma, Ultimate Gray i Illuminating ne moraju se koristiti u jednakim omjerima, bilo koja od ove dvije boje može imati prednost. Svoju primjenu Ultimate Gray i Illuminating pronaći će sigurno u modnoj industriji, industriji uređenja interijera, dizajnu različitih proizvoda te ambalaži.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content