Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nova akvizicija Ricoha u segmentu digitalnog tiska

Iz Ricoha su objavili da je tvrtka postigla sporazum o kupnji tvrtke LAC Corporation (dalje u tekstu: LAC), tvrtke s jedinstvenom ink jet tehnologijom koja podržava tisak na trodimenzionalnim površinama, npr. na stranicama automobila, kamiona, zrakoplova, pa čak i na gumama i staklenim bocama.

Ova akvizicija usmjerena je na jačanje Ricohove industrijske tiskarske djelatnosti, koja je jedna od tri strategije rasta. Prijenos dionica trebao je biti završen 31. listopada 2018. godine.

Osnovana 1983., tvrtka LAC ima jedinstvenu tehnologiju koja za izravan ispis na trodimenzionalne predmete koristi boju visoke viskoznosti od maksimalno 100 mm. Koristeći svoju tehnologiju, LAC razvija, proizvodi, prodaje i podržava industrijske sustave ispisa za automobile, tekuće naftne plinske cilindre i još mnogo toga.

U veljači ove godine Ricoh je najavio strategiju rasta “RICOH Ignite”, s namjerom da unaprijedi bazu korisnika proširivanjem portfelja tehnologija ispisa. Ricoh već više od 40 godina razvija tintnu tehnologiju, a danas se koristi ne samo za tisak u uredu već i u komercijalnim i industrijskim tiskarskim aplikacijama u različitim područjima. Nadalje, jača svoje sposobnosti za POS segment ispisan na papirnatim podlogama ili pjenastim materijalima, a razvija i industrijski tisak koji kombinira procese i materijale kako bi stvorio novu vrijednost za kupca.

Ulaganje u LAC dio je Ricohovog plana strategije rasta, i jedan od niza strateških ulaganja koje provode. Kombiniranjem ink jet tehnologije tvrtke LAC i Ricohovih tehnologija kao što su sustavi za snimanje i proizvodnju, Ricoh će stvoriti novu vrijednost svojim klijentima. Osim toga, Ricoh planira proširiti ponudu LAC-a na nova tržišta u inozemstvu, koristeći Ricohovu globalnu mrežu.

 

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content