Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nova generacija ispisnih glava podiže benefite inkjet-a na višu razinu

Tvrtka Memjet je transformirala tiskarsku industriju još prije 10 godina, kada su objavili svoju prvu inkjet tehnologiju ispisnih glava koju koristi mnogo proizvođača pisača. Najnovija tehnologija ispisnih glava pod nazivom DuraLink je predstavljena na sajmu PRINT17 koji se održava u Chicagu.

Ova revolucionarna platforma za digitalni ispis kombinira dugotrajne ispisne glave, pigmentnu tintu i fleksibilne module kako bi OEM partnerima omogućila brz i jednostavan način razvijanja ispisnih sustava za komercijalna, ambalažna i industrijska tržišta.

Eric Owen, generalni direktor komercijalnog tiska tvrtke Memjet, kaže: “Memjet je započeo s razvojem dodatne inkjet tehnologije koja će donijeti kvalitetu, brzinu i dostupnost velikim tržištima. Da bi bila uspješna, ova tehnologija također je trebala držati korak s brzom stopom promjene koja se događa u grafičkoj industriji. Rezultat ovog napora je DuraLink. DuraLink omogućuje proizvođačima pisača razvoj novih ispisnih uređaja rješenja koji će koristiti dugotrajne Memjet glave za ispis sa trajnom pigmentnom tintom. Maksimalna radna širina novih uređaja za ispis će biti do 250cm krištenjem niza Memjet DuraLink ispisnih modula. DuraLink modul je izrađen vrlo robusno, sastoji se od 5 segmenata po 70.400 mlaznica. Modul od pet mlaznica za ispis svakog piksela osigurava vrhunsku kvalitetu ispisa i u slučaju da je neka mlaznica izvan upotrebe. Mehanička izrada te velik broj mlaznica osiguravaju visoku učinkovitost i trajnost ovog modula.

Dugotrajne glave za ispis DuraLink zahtijevaju manje održavanja i omogućavaju dulje ispisivanje visokokvalitetnih aplikacija. Štoviše, tiskare više neće trebati dodatno investirati sredstva u rezervne ispisne sustave ili nadograđivati skupe sustave za nadzor kvalitete slike.

“Tvrtke tvrde da je ključna korist inkjet-a jednostavnost procesa ispisa tiska, a istovremeno postiže razinu kvalitete koju klijenti zahtijevaju”, objašnjava Owen. “DuraLink sada donosi te pogodnosti na tržištima koja zahtijevaju veće naklade, čime je proizvodnja tih naklada brža, jeftinija i jednostavnija, što prije nije bilo moguće.”

OEM partneri mogu koristiti ove module za izradu pisača u radnim širinama ispisa od 22 cm pa do 250cm brzine od 203m/min. Modul omogućuje ispis s jednom do 8 boja te kvalitetu ispisa sličnu ofsetu, rezolucije od 1600x1585dpi-a.

Osim fleksibilnosti, DuraLink ima nižu cijenu od ostalih ispisnih tehnologija. To, zajedno s dostupnim modulima, omogućuje OEM partnerima izgradnju moćnih inkjet rješenja, pristupačnih cijenom za potrebe njihovih specifičnih tržišta.

DuraLink-a će omogućiti digitalnim pisačima veću kvalitetu i brzinu na tržištu u nizu komercijalnih, ambalažnih i industrijskih aplikacija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content