PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nova instalacija HP stroja u Splitu, tvrtka Haut d.o.o.

Ulaganje u HP Latex tehnologiju tiska jedan je od načina na koji se tiskare mogu izdvojiti iz mnoštva i ponuditi kupcima usluge koje konkurencija nema. Kada se tome pridoda mogućnost tiska bijele boje, tada kreativnost postaje jedina prepreka.

Potencijal pisača prepoznala je i tvrtka Haut d.o.o. iz Splita. O tvrtki Haut već smo pisali u Print Magazinu i svaki put razlog su bile investicije. Tako je i sada. Naime, u tvrtki Haut, koja na tržištu posluje pod imenom svog brenda Croativno, nedavno je instaliran prvi HP Latex 800W u Hrvatskoj. Stroj je instalirala tvrtka Fortuna Digital, ovlašteni distributer HP Latex pisača. Za kratki razgovor zamolili smo gosp. Roberta Bilića, vlasnika i direktora tvrtke.

Nedugo nakon što je pisač uopće službeno predstavljen tržištu već se našao u vašim prostorima. Kada i gdje ste se upoznali s pisačem te zašto baš HP Latex 800W?

HP Latex tehnologija za nas nije novost. S njom smo se upoznali na prethodnom HP pisaču, a riječ je o modelu HP Latex 360. Prije latex tehnologije koristili smo pisače na bazi eko solventne tehnologije, no prešli smo na latex jer mi se svidjela ekološka komponenta, odnosno činjenica da otisnuti proizvod može ići u bilo koji prostor pa čak i u bolnicu ili dječju sobu. Drugi razlog zašto smo prešli na latex je taj što je otisak odmah suh i spreman za upotrebu. To nam daje mogućnost brze reakcije što je u nekim poslovima vrlo važno. O pisaču HP Latex 800W puno sam istraživao po internetu i gledao svaki video koji se pojavio. Ubrzo sam vidio da to nije samo ušminkana serija 500, nego da je postignut i napravljen značajan napredak te da su ispravljeni neki nedostaci ranijih serija.

Kako ste rekli, HP Latex tehnologija nije vam nepoznata jer ste imali HP Latex 360. Gdje vidite najveće prednosti i pomake?

Ova je serija donijela mnoge prednosti u odnosu na ranije. Tu su, prije svega, nove ispisne glave koje sadrže još više mlaznica. Time je povećana i brzina ispisa zahvaljujući čemu se razina produktivnosti povećava do 50%. Također, nije zanemariva niti činjenica da ispisne glave duže traju. Ono što nas je kao tiskaru još privuklo su i niže temperature ispisa te naravno mogućnost tiska bijelom bojom. Novi pisač puno je precizniji u pogledu dužine tiska. Unaprijeđeni su i kontejneri za boju. HP Latex 800W ima 3-litrene kontejnere s bojom, dok je raniji model imao kontejnere zapremine 0,77l po boji. Ranije bi se pisač, nakon što bi se boja potrošila, zaustavljao, što je za neke materijale poput canvasa značilo da se mora baciti. No, sada postoji buffer koji dozvoljava promjenu boje, a da se pritom pisač ne zaustavlja. Također, boja je sada ujednačena.

Jedna od njegovih najvećih posebnosti svakako je bijela boja. Što za vas kao tiskara znači bijela boja?

Bijela boja je definitivno prednost jer pruža mogućnost ispisa na neke posebne materijale što do sada nije bilo moguće kao primjerice, materijale u bojama, materijale s posebnim efektom, npr. šljokicama, na prozirne materijale i slično.

Koje ćete poslove sada moći odrađivati još bolje i kvalitetnije te koja su to nova područja u koja ćete moći zakoračiti?

Naša djelatnost su vizualne komunikacije tako da se HP Latex 800W odlično uklapa u naš proizvodni program. S njim planiramo raditi iste poslove kao i do sada. Pritom ćemo maksimalno iskoristiti mogućnost bijele boje za tisak na neke specijalne materijale poput zlatnog canvasa, metalik folije te specijalne zidne tapete.

Gumb-za-e-newsletter-2
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content