Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novi event za car wrapping na Viscomu u  Düsseldorfu 2019

Bliži nam se najveće europsko natjecanje u car wrappingu na kojem će sudjelovati natjecatelji iz cijelog svijeta. Od 8. do 10. 1. 2019. sajam za sign segment i digitalni tisak velikog formata Viscom ugostit će potpuno izmijenjeno natjecanje u obljepljivanju automobila – Nations Wrap Cup. Nakon deset godina European Wrap Star natjecanja, predstavnik organizatora, tvrtka MR Clipart odlučila je razbiti monotoniju i promijeniti dosadašnje natjecanje. Sada ima više kategorija i preduvjeta, a uključene su i ženske natjecateljice.

Šesnaest nacionalnih timova dobit će priliku natjecati se jedni protiv drugih u Nations Wrap Cupu. Svaka momčad sastoji se od četiri osobe, uključujući barem jednu žensku natjecateljicu. “Širom svijeta ima puno izvrsnih wrapperica”, kaže g. Dirk Möbes iz MR Cliparta. “Naš cilj je da ih više uključimo.” Dvanaest timova već se prijavilo za novo natjecanje, predstavljajući Njemačku, Austriju, Švicarsku, Nizozemsku, Veliku Britaniju, Mađarsku, Rusiju i SAD. Registrirani su također i timovi Adria i  Balkan sastavljeni od wrappera iz zemalja bivše Jugoslavije.

Nagrade vrijedne više od 100.000 eura

Svi timovi imat će obveze cijelo vrijeme trajanja sajma s obzirom da Nations Wrap Cup više ne koristi eliminacijske krugove, nego će svaki tim raditi i potpuno završiti jedno vozilo, što je još jedna novina. Među  zadaćama bit će cjelokupno obljepljivanje te po prvi puta zatamnjivanje stakala i PPF, tj. ljepljenje zaštitne folije kako bi se spriječilo oštećenje boje vozila od kamenčića i slično. Pod pokroviteljstvom GEWA- e, njemačkog udruženja za wrapping, pripremljene su nagrade za sve timove – u ukupnoj vrijednosti većoj od 100.000 eura.

Car wrapping: kvaliteta važnija od brzine

Odlučujući faktor za pobjedu nije brzina nego rezultat. “Naš cilj je poslati jasan signal da je kvaliteta izrade najvažnija”, naglašava g. Dirk Möbes jer, kako kaže, to je ono što će se dugoročno isplatiti boljim izgledom i poboljšanom trajnošću. “Wrapping vlastitog voznog parka je najisplativiji i po mom mišljenju, najučinkovitiji reklamni medij za tvrtku. Mnogi kilometri prevezeni samo u servisnom vozilu, primjerice, vodoinstalatera koji je svakodnevno na putu, stvaraju ogromnu vidljivost kod potencijalnih kupaca i to je jednostavno neprocjenjivo.”

Epson – pokrovitelj naših wrap profesionalaca

Regija Adria/Balkan će biti zastupljena sa dva natjecateljska tima koji su svoju spretnost i profesionalnost dokazali na regionalnim natjecanjima u Vrdniku, Sarajevu i Zagrebu. Pokrovitelj oba tima je tvrtka Epson koja djeluje u regiji preko nekoliko partnera i koja je financijski podržala regionalna natjecanja u car wrappingu. Za regionalna natjecanja, svi vizuali koji su korišteni u obljepljivanju vozila, su ispisani na Epsonovim pisačima serije SC-S. Visoka trajnost otiska, fotografska kvaliteta, elastičnost neophodna za ovakve aplikacije i nedostižan gamut su razlog masovnog korištenja Epson pisača u wrap segmentu poslovanja.    

O Viscomu

Viscom u Düsseldorfu je praktični sajam za sign segment i tisak velikog formata. Viscom započinje novu poslovnu godinu za sign segment, pružatelje usluga tiska, stručnjake za izradu svjetlećih reklama, proizvođače folija, trgovce te car wrappere. S naglaskom na vještinama i iskustvima u stvarnom svijetu, sajam im omogućuje da isprobaju najnoviju opremu, materijale, procese i aplikacije u industriji. Nadolazeći Viscom održat će se u Düsseldorfu, od 8. do 10. 1. 2019., a istodobno sa sajmovima PSI – vodeći europski sajam promotivnih proizvoda i PromoTex Expo – Međunarodni sajam za promociju, sportsku i radnu odjeću. Zajedno, ta tri događaja čine najveći europski savez trgovinskih sajmova u oglašavanju i prodaji, a očekuje se da će prisustvovati više od 1000 izlagača i oko 25.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content