Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novi Fujifilm strojevi rađeni od nule

Značajan pomak od postojeće tehnologije bio je jasno vidljiv na štandu tvrtke Fujifilm na ovogodišnjem sajmu Fespa u Berlinu. Predstavljanje dva nova stroja, Acuity Ultra Hybrid LED, prvog hibridnog stroja u portfelju Fujifilma u segmentu visokoproduktivnih UV rješenja te Acuity Prime L, koji se nadovezao na Prime platformu Fujifilm flatbed UV pisača, povod je za intervjua s gosp. Dragišom Mickoskim, vlasnikom Symbol grupe, distributerom Fujifilm tehnologija za našu regiju.

Fujifilm je u zadnjih godinu dana predstavio šest potpuno novih strojeva u segmentu tiska visoke produkcije. Koje benefite biste mogli izdvojiti u odnosu na stariju seriju Fujifilm pisača?

Koncepcijski su to potpuno novi strojevi. Serija ovih pisača predstavljena je pod nazivom „Blueprint“i razvijana posljednjih nekoliko godina. Išlo se s filozofijom idemo napraviti pisač koji će biti apsolutno funkcionalan, s vrhunskom kvalitetom otiska i odličnom produktivnošću. To im je i pošlo za rukom. Da, ima bijelu boju, lak, ali i primer koji je novitet, a koristi se za tisak na zahtjevne materijale, recimo za tisak na polipropilen. Da možete birati postavu boja prema vašim stvarnim potrebama.
Uz sve to da je funkcionalan, prilagodljiv operateru, da je sve jednostavno dostupno. Sve zamjerke koje su dolazile od strane operatera pokušalo se eliminirati – od banalnih stvari poput pristupa materijalu, ulijevanja boja, uvlačenja materijala… Sve su to jednostavne stvari koje nam olakšavaju svakodnevni rad. Isto je i za servisere. I njima su svi ključni dijelovi jednostavno dostupni.
Kod izrade ove serije pisača krenulo se raditi od nule. Od crtanja na papiru. Kada se radi druga ili treća generacija pisača na staroj platformi, uvijek morate raditi neke kompromise i dodavanjem nekih funkcija, druge se ponekad smanjuju. Upravo to se željelo izbjeći.

Više o novim Fujifilm rješenjima, brzinama i potrebama industrije pročitajte u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content