Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novi Konica Minolta DIS showroom – prava riznica digitalnih tehnologija

Tvrtka Konica Minolta prošli je tjedan otvorila vrata svog novog / starog DIS (Digital Innovation Square) showrooma. Starog iz razloga jer se nalazi na staroj adresi, Horvatova 82, Zagreb. Novog iz razloga jer se u njemu nalazi uistinu impresivna i visokovrijedna digitalna tehnologija i rješenja.

Jedan od razloga zašto su DIS odlučili opremiti vrhunskim strojevima i tehnologijom je i plan da postane Competence Center za Adria regiju. Novi DIS za sada su imali priliku vidjeti samo Konica Minolta partneri te Print Magazin.

Kako je u uvodnom obraćanju rekao gosp. Igor Legac, direktor prodaje, kroz predstavljanje novog DIS-a s partnerima su željeli obilježiti 150 godina Konica Minolte, ali i upoznati ih sa segmentima poslovanja Konica Minolte koji nisu njihov core business jer se primarno radi o tvrtkama koje pokrivaju isključivo print segment.

Radi se o Mobotix termalnim video kamerama, koja je predstavio gosp. Ante Lovrić i alatu M Files za upravljanje podacima i informacijama (DMS – Document Management System), o kojem je govorio gosp. Kristijan Ergotić. Kako je istaknuo gosp. Legac, riječ je o rješenjima koja se uvijek mogu pretvoriti u dobre poslovne prilike.

Konica_DIS
Što vas očekuje u novom DIS-u?

Što će se sve moći vidjeti i testirati u novom Konica Minolta DIS-u, predstavili su gosp. Igor Punda, Sales Team Coordinator za PP i IP segment za Hrvatsku i gosp. Marko Kadija, DIS Operater. Tu su:

AccurioPress C12000 – perjanica novog DIS-a, visokoprodukcijski uređaj na bazi tonera

 • dolazi s konfiguracijom koja inline uključuje booklet maker i trimming unit TU-510, koja može rezati i obrezivati u sva četiri smjera, od SRA3 do dva A4 formata
 • dolazi s ugrađenim softverom AccurioPro Flux za automatizirani print flow te je u DIS-u moguće vidjeti sve opcije koje nudi
 • uz konekciju s IQ-501 Intelligent Quality Care točnost svakog otisnutog arka je zajamčena.  

AccurioLabel 230 – roll-to-roll rješenje za tisak etiketa

 • kada je predstavljen bio je usmjeren na male i srednje tvrtke, no danas ga zbog učinkovitosti sve više prihvaćaju i tvrtke koje imaju potrebe za proizvodnjom većih količina
 • maksimalna širina ispisa je 320mm, a ima mogućnost ispisa ​​na većinu premaznih i nepremaznih papira, polipropilen i PET podloge pri punoj brzini tiska
 • pomoću AccurioPro Label Impose softvera, lako se integrira u bilo koji tijek proizvodnje i osigurava optimizirano korištenje i potrošnju medija.
 • tu je i Scorpio digitalni rezač za obradu otisnutih materijala na roli – to znači da će se posjetitelji DIS-a odmah na licu mjesta moći uvjeriti u izgled i kvalitetu gotove etikete.

Uz AccurioPrint 12000 i AccurioLabel 230 posjetitelji DIS-a imat će priliku uživo se uvjeriti u pravo značenje pojma All-in-One workflow. Odnosno, moći će vidjeti kako izgleda proces od tiska preko dorade pa sve do finalnog proizvoda pod jednim krovom.

AccurioShine 3600 – visoko produktivan uređaj za embellishment s lakom

 • karakterizira ga univerzalni lak za sve vrste materijala
 • mogućnost varijabilnog nanosa debljine laka u jednom prolazu
 • AI kamera koja snima svaki arak i savršeno pozicionira lak na postojeći otisak
 • Izlazna ladica (output tray) koja se kasnije može spojiti na dodatak za foliotisak, što je novost.

AccuriPrint C4065 – kompaktni entry level kolorni uređaj koji radi sve

 • svestrani, profesionalni printer namijenjen manjim nakladama komercijalnih tiskara, uredskim okruženjima i korporativnim reprografskim odjelima
 • mogućnost ispisa na široki raspon medija
 • opremljen je opcijama dorade za izradu knjižica i klamanje.

S obzirom na sve viđeno u Konica Minolta DIS-u, jasno je da se kod novih serija strojeva ide na sve veću automatizaciju, fleksibilnost, stabilnost i jednostavnost kako bi stranka mogla što jednostavnije doći do rezultata uz što manje dodatnih poslova. 

Ukoliko su vas zaintrigirale mogućnosti spomenutih tehnologija, svoj demo možete dogovoriti već sada na [email protected].

Idući tjedan detaljnije predstavljamo rješenja koja nisu izravno vezana uz tisak, ali svoju primjenu itekako mogu pronaći i u tiskarama, ali i puno šire. Pisat ćemo o Mobotixu i M-Files-u.

Najnoviji oglasi
 • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content