Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novi ravnatelj „Srednje grafičke“ otvoren je za jačanje suradnje s tiskarama

Srednja škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba, većini poznatija kao “Srednja grafička”, u novu je kalendarsku godina zakoračila s novim ravnateljem na čelu škole.  
Novi ravnatelj, dr. sc. Mislav Papec, u ovoj školi radi od 2012. godine, što znači da je jako dobro upoznat s načinom funkcioniranja, problemima, ali i izazovima i potencijalom. Škola je to koja ima bogatu povijest obrazovanja brojnih poznatih hrvatskih grafičara kroz desetljeća svog postojanja. Danas kada grafička branša muku muči s pronalaskom školovane radne snage njen je značaj možda i veći nego prije.

Pred njim je, nema sumnje, puno posla, no kako nam je rekao u kratkom razgovoru, vjeruje da potencijala itekako ima te da je kroz zajedničku suradnju svih u branši moguće postići puno.
„Grafičku industriju doživljavam kao izuzetno progresivnu i tehnološki naprednu. Iznimno je kreativna i atraktivna te u skladu s tim možda i zahtjevnija u odnosu na percepciju i svijest učenika o njoj. I to je nešto na čemu ćemo zajedno s gospodarstvenicima raditi“, rekao nam je gosp. Papec.

Obilazak sedam tvrtki

Upravo iz tog razloga važna je i hvalevrijedna inicijativa koju je već u prvim tjednima mandata novog ravnatelja poduzeo gosp. Dag Knepr, predsjednik udruge FESPA Hrvatska. Pozvao ga je na obilazak sedam istaknutih grafičkih tvrtki iz Zagreba i okolice kako bi se potaknula suradnja između škole i gospodarstva.

Tog, 23. 1. 2024., kojeg obojica ističu kao prvi važan korak buduće suradnje, posjetili su: Kaligraf d.o.o., Grafički zavod Hrvatske d.o.o., Kerschoffset d.o.o., Print grupu d.o.o. , Radin d.o.o.,  Radin Print d.o.o., te Sato d.o.o.

„Ovom prilikom želio bih još jednom zahvaliti gosp. Knepru što je pokazao inicijativu, entuzijazam i spremnost ka približavanju škole grafičkim tvrtkama. Također želim zahvaliti i predstavnicima tvrtki koje smo obišli na gostoprimstvu, odvojenom vremenu te upoznavanju s procesom proizvodnje i tehnologijom. Dojmovi nakon obilaska su sjajni, smatram da nas u budućnosti očekuje mnogo zajedničkih projekata u kojima će svi dionici ostvariti određene benefite“, rekao nam je gosp. Papec.

Zaključci nakon obilaska jasno su pokazali sljedeće:

  • gospodarstvo je otvoreno za suradnju s obrazovnim institucijama
  • naša industrija stalno evoluira i modernizira se, a obrazovni sustav trebao bi pratiti tu dinamiku
  • tiskare i drugi subjekti povezani s grafikom imaju potrebu za novim zaposlenicima na svim razinama poslovanja.

Za kraj pitali smo prof. Papeca što će mu biti prvi koraci? „Prvi korak već je napravljen 23. 1. 2024. Mnogo potencijalnih kanala suradnje i ideja predloženo je taj dan. Usuđujem se reći da je nužno izraditi kratkoročnu, srednjoročnu i dugoročnu strategiju suradnje Škole s gospodarstvenicima, odnosno grafičkim tvrtkama. Mislim da je ključno da jedni druge slušamo i uvažavamo te tada s kvalitetnom strategijom suradnje u budućnosti možemo mnogo postići.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content