Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Obilježen Međunarodni dan boja

Hrvatska udruga za boje (HUBO), u suorganizaciji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom i Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu četvrtu godinu zaredom u Zagrebu je organizirala obilježavanje Međunarodnog dana boja – MDB 2018.  (International Colour Day), koji se tradicionalno obilježava na prvi dan proljeća, 21. ožujka.

Prigodni cjelodnevni program pod nazivom “Boja u suvremenosti” održao se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla,  a obuhvaćao je znanstveno-stručni simpozij, izložbu tematski posvećenu boji te interaktivne radionice za djecu i odrasle. Znanstveno – stručni simpozij i ove je godine okupio renomirane domaće i inozemne sudionike iz znanstvenih, stručnih i umjetničkih područja, a kojima je poveznica tematika boje u različitim segmentima i područjima društva. Obilježavanje Međunarodnog dana boja usvojeno je 2008. godine, od Međunarodnog udruženja za boje (AIC – International Colour Association), a na prijedlog Portugalskog udruženja za svjetlo. Odlučeno je da Dan boje bude na ekvinocij – kada dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene, ali i same boje.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content