Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od ideje do proizvoda – hiper brza moda

U suradnji sa Sveučilištem primijenjenih znanosti Niederrhein na sajmu Fabric Start u Münchenu predstavljen je zanimljiv koncept mikrotvornice. U fokusu cijelog procesa bio je dizajn i hiper brza moda.

Visokokvalitetno digitalno otisnuti tekstili i majice proizvedeni su od nacrtanih slika i dizajna. Dizajni su izrađeni na licu mjesta, skenirani i podaci su poslani sveučilištu na obradu. Nakon kratkog vremena, obrađeni podaci mogli su se otisnuti uživo na sajmu s pisačem Mimaki TS-100 i prenijeti s HeatJet kalanderom. 

Fokus cijelog koncepta bio je posebno na održivosti. Greentex tkanine izrađene od recikliranog poliestera korištene su za bezvodni transfer tisak sa sublimacijskim papirom KP85 hrvatske tvrtke Kaspar i Mimaki bojama Sb610. Boje su Ökotex Eco-Passport certificirane. 
Brzina kojom se odvijao rad od ideje do finalnog proizvoda bila je u okvirima vremena koje jedan posjetitelj prosječno provede na štandu.  Na ovaj način s konceptom mikro tvornice dizajneri mogu svoje pojedinačne proizvode odmah ponijeti sa sobom. Koncept je to koji u potpunosti zadovoljava suvremenu hiper brzu modnu industriju. To je HyperFast Fashion workflow.

Inače, Munich Fabric Start renomirani je europski sajam tekstila koji se održava dva puta godišnje. Na njemu sudjeluju renomirani međunarodni proizvođači tkanina i dodataka koji u Münchenu prikazuju svoja najnovija dostignuća i inovacije. Na ovogodišnjem sajmu svoju ponudu predstavilo je oko 900 međunarodnih proizvođača.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content