PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od minusa do plusa uz dobar plan i Xerox tehnologiju

Od samog početka grafički studio Pixel iz Bijeljine bio je odlučan u namjeri da na tržište BiH donese nešto novo i drugačije. Svoj su koncept odlučili graditi na principu dizajn + digitalni tisak. Pet godina od osnivanja pokazalo se da je odluka bila dobra. Za dizajn se brinu sami svojom kreativnošću, dok se u digitali oslanjaju isključivo na Xerox tehnologiju. Jednostavnost, modularnost i kvaliteta tiska samo su neki od razloga zašto su odabrali Xerox. Priču grafičkog studija Pixel ispričao nam je gosp. Borjan Divljanović, vlasnik i direktor.

Grafički studio Pixel primjer je kako uz kreativnost, digitalizaciju i praćenje trendova od nule doći do vrha. Opišite nam ukratko svoj razvojni put.

Kada sam, odmah poslije fakulteta, počinjao sa radom, termin “grafički dizajn” bio je prilično zanemaren i nebitan na prostorima BiH. Međutim, otvaranje klijenata prema tržištima širom svijeta otvorilo je pitanje vizuelne dopadljivosti, a time i grafičkog dizajna. U isto vrijeme dolazilo je i do naglog razvoja digitalne tehnologije štampe što sam prepoznao kao idealan momenat za nešto novo. Tako je u maju 2016. godine nastao grafički studio Pixel.
Od samog starta smo zauzeli stav “biti drugačiji”. To je otežalo razvoj jer je klijente često trebalo edukovati, dokazati se, a tek potom napraviti saradnju.

Otežavajuća okolnost bila je i to što smo kompletnu opremu kupili putem leasinga, što je značilo start od minus 25 000 eura. Neko će reći, nisu to neki novci, ali za nas je to tada bila ogromna suma.
Prvih godinu dana smo se tražili i bili nešto između fotokopirnice i print shopa, ali smo spletom okolnosti i jakom voljom izašli na put dizajn + digitala i na tom putu ostali do danas. Potvrda uspjeha je bila investicija u 2019. kada smo prešli u novi prostor i investirali u novu opremu. U 2020. smo potvrdili ispravnost odluka iz prethodne godine i uprkos opšteg meteža sa Covid-om, napravili za nijansu bolji rezultat nego u 2019. godini.

Vjerni pratitelj na putu razvoj im je i Xerox tehnologija. Zašto baš Xerox pročitajte u online izdanju posljednjeg broja Print Magazina.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content