Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od tiska T-shirta do industrijskih rješenja za fashion industriju

Sveprisutan trend tiska na tekstil nije potrebno posebno naglašavati. Iz tog razloga posve je jasno zašto u portfelju velikih brendova, kao što je Epson, tisak tekstila spada među strateški važne segmente kada je u pitanju rast i razvoj.
Svoju fokusiranost u tom smjeru jasno su pokazali i na ovogodišnjem sajmu Fespa u Berlinu.
Naime, Epson spada među one rijetke globalne igrače koji se mogu pohvaliti da u svom portfelju rješenja za digitalni tisak tekstila imaju ona namijenjena kako malim print shopovima, tako i ona za velike industrijske potrebe.
Kako nam je u Berlinu rekao gosp. Marc Tinkler, voditelj marketinga proizvoda za komercijalni i industrijski tisak u Epson Europe, cilj im je bio pokazati da je tvrtkama sada lakše, nego ikad prije, proširiti se na nova područja i uvesti dodatne izvore prihoda u svoje poslovanje. Tisak tekstila definitivno spada u jedno takvo.
Epson, stoga, posljednjih godina kontinuirano razvija rješenja za digitalni tisak na tekstil prateći pritom ekološke smjernice i trendove održivosti.

Primjena tiska na tekstil na tržištu je danas vidljiva na mnogim područjima. Najosnovnija podjela izgledala bi otprilike ovako:

  • sign & display tržište
  • promotivni proizvodi
  • uređenje interijera
  • sportska odjeća
  • fashion.

Gore navedenu podjelu sa svojim rješenjima prati i Epson.

DTG za sva radna okruženja


U DTG segmentu Epson naglasak stavlja na dva rješenja. Prvo je Epson SureColor SC – F2100, DTG koji je na tržištu prisutan već niz godina i prepoznat od strane brojnih korisnika. „Svoju primjenu pronalazi u različitim okruženjima, od malih tiskara, suvenirnica i retaila do visoko produktivnih okruženja“, kaže nam gosp. Tinkler.
Drugo, znatno ozbiljnije rješenje je Epson SureColor SC-F3000 visoko produkcijski DTG pisač namijenjen onima koji imaju potrebe za većim količinama tiska i jako brzim obrtajem poslovanja.
„SC-F3000 je gotovo dva puta brži od modela F2100. Ima visoko kapacitirane boje, samostalnu zamjenu glava, jednostavno odražavanje i visoku produktivnost. Što se brzine ispisa tiče, pri normalnim brzinama može za jedan sat isporučiti 40-ak tamnih i oko 60-ak bijelih majica. Namijenjen je za veliku proizvodnju T-shirt majica te web-to-print tvornice“, pojašnjava gosp. Tinkler.

Sublimacija s fluorescentnim bojama

Što se tiče Epson sublimacijskih rješenje, dvije su uzdanice –  manji model Epson SureColor SC-F9400H i novo industrijsko rješenje SC-F10000H.
Manji model ima 4 boje, dok SC-F10000H dolazi sa šest boja, odnosno ima dva ekstra kanala, fluorescentnu roza i žutu. Dva dodatna kanala mogu se koristiti i za Lm i Lc opciju. „Dodatne fluorescentne i light opcije boja korisnicima daju pristup još većem broju primjena. Primjerice za vrijeme pandemije, vanjske sportske aktivnosti su procvale i upravo je sport  područje u kojem je u posljednje dvije godine sve više zahtjeva. Posebice su sve snažniji zahtjevi s fluorescentnim bojama“, istaknuo je gosp. Tinkler.
Osim za sportsku odjeću, svoju primjenu pronalazi u brojnim aplikacijama za modu, kućni tekstil i soft signage.

EPSON_Monna Lisa
Monna Lisa industrijsko entry level rješenje

Vrlo zanimljivo rješenje iz Epsona, koje rijetko imamo priliku vidjeti uživo, je industrijski digitalni tekstilni pisač, Direct to Fabric sljedeće generacije, Monna Lisa.
Na Fespi su, kako kažu u Epsonu, pokazali entry level industrijsko rješenje, model ML-8000. Dizajniran za fleksibilnost i održivost. Širina ispisa je 1,8m, može postići brzinu ispisa od 155m2/h, s 8 najnovijih PrecisionCore ispisnih glava, uz mogućnost ispisa u 2, 3, ili 4 prolaza. Odlikuje ga visoka kvaliteta ispisa, produktivnost, stabilan rad i minimalno vrijeme zastoja.
Na Fespi je ML-8000 ispisivao na pamuk s pigmentnim bojama, koje se danas najviše traže zbog održivosti. No, ispis je moguć i s Epson acidnim, reaktivnim i disperzivnim bojama. Stroj je bio povezan s Unitech Mini Rainbow sušačem. Uz ovaj, dostupna su još tri Monna Lisa modela, sa 16, 32 i 64 ispisne glave.
Epsonova predanost rješenjima za tisak tekstila i više je nego jasna.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content