Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održana 3. radionica UGPI-a – veliki interes za temu softvera

Hrvatska gospodarska komora – Udruženje grafičko prerađivačke industrije (UGPI) u suradnji s Grafik.net akademijom i Print Magazinom paralelno s konferencijom Print365, organizirala  je u srijedu, 29. 5. u hotelu Antunović  radionicu na temu “Softver kao ključ uspješne automatizacije poslovanja”.

Radionica je bila koncipirana kroz dva predavanja. Davy Verstaen, iz tvrtke Dataline SA predstavio je Multipress – Business software  (MIS/ ERP) za ofsetne i digitalne tiskare. Radi se o rješenju implementiramo u brojnim europskim tiskarama, a nedavno je instaliran i u Hrvatskoj u tisakri Grafokor. Riječ je o softveru koji pomaže smanjenju administrativnih zadataka i pobošava produktivnost zahvaljujući brojnim modulima prilagođenim potrebama tiskare.Upravljanje kupcima, paket proračuna, registracija vremena, upravljanje troškovima ili izračun troškova i faktura samo su neke od mnogih mogućnosti MultiPressa koje vam pomažu uštedjeti vrijeme i novac.

Dugo predavanje održao je Gilbert van Cauwenberg, iz tvrtke CGS, koji je predstavio je Oris X Gamut, potpuno automatizirani softver za upravljanje bojama u digitalnom i konvencionalnom tisku koji kroz različite tehnologije ispisa omogućuje jednostavno i povoljno otiskivanje  SPOT boja, uz istovremeno postizanje dosljedne kvalitete ispisa.Ovakav postupak ne samo da znatno pojednostavljuje proizvodni proces, već i znatno pomaže smanjenju troškova, tiskaru ali i klijentu podjednako.

Oko 30 sudionika dokaz je da je riječ o temama koje itekako zanimaju domaće tiskare ukoliko žele ostatit konkurente na domaćem, a pogotovo ako žele napraviti iskorak na inozemno tržište. Sljedeću radionicu UGPI planira  za jesen, a bit će posvećena ambalaži i etiketama.  

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content