Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održana Grafik.net preFESPA radionica o tisku velikog formata

Tvrtka Grafik.net organizirala je danas u hotelu Antunović već tradicionalnu pred FESPA radionicu na kojoj su prisutnima predstavili novitete iz segmenta tiska velikog formata koji će idući tjedan na sajmu FESPA biti predstavljani na štandovima tvrtki Durst i Zund.
Na početku prisutne je pozdravio gosp. Dean Tolp, voditelj poslovnog razvoja u tvrtki Grafik.net, najavivši da će predstavnici Grafik.neta na FESPA-i bit prisutni na štandovima tvrtki Durst, Zund i Dataline, čiji su ovlašteni distributeri.

Kako je rekao, posjetitelje Durstova štanda očekuje i službeno predstavljanje nove platforme P5. Platforma je prvi put predstavljena prošle godine, no ne javno i donosi brojne novosti i unapređenja, bilo da je riječ o dizajnu ili tehničkim karakteristika.  Kako je rekao, P5 označava pet važnih karakteristika koje idu uz strojeve ove platforme: kvalitetu, raznolikost, funkcionalnost, iskorištenost i workflow.
Durst će na FESPA-i predstaviti i dva nova  pisača velikog formata izuzetnih performansi. Ono što je također novina je da uz svaki stroj sada dolazi i Durstov workflow.

Što očekuje posjetitelje Zundova štanda prisutnima je prezentirao gosp. Lars  Bendixen, grafički menadžer u tvrtki Zund. Na samom početku kratko je predstavio ovu švicarsku tvrtku specijaliziranu za proizvodnju digitalnih rezača, naglasivši da godišnje prodaju oko 1200 strojeva, najvećim dijelom u segmentu grafičke i ambalažne industrije, iako Zund svoju primjenu pronalazi i u tekstilnoj i kožarskoj industriji.

Za grafičku i ambalažnu industriju Zund će na FESPA-i predstaviti tri modela S3, D3 i G3 te softversko rješenje. Riječ je o modelima vrlo sličnih performansi koji se u osnovi najvećim dijelom razlikuju dimenzijom te debljinom materijala koji mogu rezati. Ono što je bitno, kako je naglasio, je da je riječ o modularnim sistemima koje je moguće nadograđivati ovisno o potrebama korisnika.
Na FESPA-i će predstaviti i svoje najnovije rješenje, potpuno automatizirani rezač, no samo kao film jer ga je zbog veličine teško transportirati. Od noviteta predstavit će i novi sistem kamera na glavama rezača – OCC (over cutter camera) koje će biti na sva tri izložena rezača.  

 

 

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content