Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održana GRAFIKnet preFESPA radionica o tisku velikog formata

Nakon stanke uzrokovane pandemijom, tvrtka GRAFIKnet ponovno je pokrenula svoju GRAFIKnet Akademiju. Specijalistička radionica za tisak velikog formata, održana jučer u Zagrebu i dan prije u Beogradu,  označila je povratak GRAFIKnet Akademija.

Nadolazeći sajam FESPA u Berlinu (31. 5. do 3. 6.) bila je odlična prilika da GRAFIKnet svojim sadašnjim i budućim korisnicima predstavi novitete u tisku velikog formata svojih renomiranih dobavljača, a koja će biti predstavljena i na ovogodišnjem sajmu FESPA.

Naime, pisači za tisak velikog formata, posljednjih su godina postali gotovo standardna oprema u okviru grafičkih tvrtki. Radi se o rješenjima koja pokrivaju širok spektar grafičkih proizvoda i koja zbog toga spadaju među najtraženije na tržištu.

Sudionicama radionice GRAFIKnet je predstavio ispisna rješenja tvrtki Durst, Vanguard, Zünd i Plamac te softverska rješenja Multipress i EngView.

Aktualna ponuda LFP-a i rezača

Aktualnu ponudu tvrtke Durst, renomiranog proizvođača ink jet plošnih i roll-to-roll rješenja predstavio je gosp. Dean Tolp, voditelj poslovnog razvoja u Grafiknet-u. Kako je rekao, osnovu svih Durst rješenja danas čini P5 platforma na kojoj će biti temeljen sav daljnji razvoj.

Aktualna rješenja u sklopu P5 platforme koja je predstavio su: P5 250 WT (za kartonsku ambalažu i displeje),  P5 350/HS i P5 210/HS (široki raspon aplikacija iz arka i role) i P5 TEX iSUB (tisak tekstila sublimacijom ili direktno).
Novost koja stiže i bit će predstavljena na FESPA-i je P5 500, superwide rješenje s LED tehnologijom. Model osim V-reza ima i mogućnost H-reza te se iz role sada mogu raditi i arci.

Osim rješenja za tisak, predstavio je i Durst workflow na čijem se daljnjem razvoju i unaprjeđenju stalno radi. Sva će se ova rješenja moći vidjeti na FESPA-i na kojoj će Durst ove godine imati najveći štand od čak 750m2.

Rješenja Vanguard, tvrtke koju je Durst preuzeo prije dvije godine predstavio je gosp. Yiannis Apostolidis, Director Business Development EMEA u tvrtki Vanguard  Durst. Radi se o flatbed pisačima srednjeg produkcijskog ranga.
VR5D-E je entry level UV LED model, dimenzije ispisa 130x250cm. VK300D-H je najprodavaniji model sa širinom stola i ispisa od 160x320cm, a može ispisivati na medije debljine do 10,1cm. VKR3200-HS – roll-to-roll UV LED pisač širine 3,2m. Novost koju je najavio i koja stiže na tržište je VKR3220-HS model dimenzija 3,2x2m i tri reda ispisnih glava.

Kvalitetom poznate švicarske rezače tvrtke Zünd predstavio je gosp. Aleksandar Lazić, Segment Manager Packagingu u tvrtki Zünd. S3, G3, D3, i L3 osnovni su modeli koji su predstavljeni. Osim po kvaliteti, Zünd cutteri poznati su i po svojoj modularnosti te velikom broju dostupnih alata.
Tvrtka Zünd također posljednjih godina intenzivno razvija vlastito softversko rješenje što će biti jedan od naglasaka na FESPA-i. Osim softvera, zanimljivo rješenje koje će biti predstavljeno je robot Porta Table –plug&play rješenje.

Softverska rješenja

Drugi dio radionice bio je posvećen softverskim rješenjima.
Belgijsku tvrtku Dataline i njihovo MIS/ERP rješenje MultiPress predstavio je gosp. Matthieu Delessard, Business Development Manager. Radi se o modularnom rješenju namijenjenom ofsetnim i digitalnim tiskarama te sitotiskarima. Benefite su već prepoznale i tiskare u našoj regije koje ga koriste.

Softversko rješenje EngView Systems predstavio je doc.dr.sc. Josip Bota s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Rješenje je to razvijeno za dizajniranje i izradu kartonske ambalaže te POS/POP stalaka.

Radionica je završila predstavljanjem Plamac UV printera velikog formata, te njihova 3 osnovna modela o kojima je govorio gosp. Klemen Bister, direktor tvrtke Bisson Grafik iz Ljubljane. Radi se o  UV flatbed, hibridnim i roll-to-roll pisačima velikog formata.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content