Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održana izborna sjednica Udruženja grafičko – prerađivačke industrije HGK

U Hrvatskoj Gospodarskoj komori održana je prošlog tjedna Izborna sjednica Udruženja grafičko – prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore. Sjednici su prisustvovali predstavnici 10 tvrtki. Dvije su se tvrtke ispričale te su potrebno glasovanje odradile telefonski.
Uz izvještaj o radu Udruženja u proteklom razdoblju, glavni cilj ove sjednice bio je izbor novog predsjednika Udruženja i zamjenika predsjednika. Naime,  gosp. Marko Morić, dosadašnji predsjednik, zbog promjene radnog mjesta, a prema Pravilniku više nema mogućnost obnašati tu funkciju.
Za novog predsjednika Udruženja izabran je gosp. Vicko Kužet, iz tvrtke Aluflexpack Group, dok je za zamjenika izabran gosp. Antonio Zadro, iz Grafik.neta.

Pristupilo se također imenovanju poslovne tajnice Udruženja te izboru predstavnika tvrtki u Vijeće Udruženja.
Za poslovnu tajnicu Udruženja izabrana je gđa Jagoda Divić.
Za članove Vijeća izabrani su gosp. Zvonimir Čuljak, Valoviti papir Dunapack, gosp. Robert Valpotić, Denona, gosp. Siniša Mitrović, Tiskara Zagreb, gosp. Marko Despot, AR Packaging Croatia, gosp. Ante Tomaš, SD Hanza Media, gosp. Dorijan Naletina, Rotoplast grupa i gosp. Dalibor Pinjuh, Radin Print.

HGK
gosp. Antonio Zadro, gđa Jagoda Divić, gosp. Vicko Kužet
Osnovana i Grupacija ambalažera


Jedna od novina s ove sjednice je i to da će od sada zajednica ambalažera biti dijelom Udruženja grafičko – prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore, u sklopu svoje Grupacije. Stoga je na istoj sjednici osnovana i Grupacija ambalažera. Za predsjednika Grupacije je potvrđen gosp. Vicko Kužet.

Jedna od točaka dnevnog reda, koja će odrediti smjer rada Udruženja u narednom četverogodišnjem razdoblju, bila je Plan rada Udruženja 2022. – 2026.
Kao prioritetni ciljevi u radu Udruženja navedeni su:

  • zastupanje interesa članova Udruženja kod Vlade, nadležnih ministarstava i drugih tijela državne vlasti te na EU razini
  • međunarodna suradnja sa srodnim komorama, prvenstveno s područja EU
  • problematika poskupljenja energenata i snažno zastupanje interesa tvrtki
  • u suradnji s nadležnim tijelima sudjelovanje u donošenju zakonskih i podzakonskih akata, a u skladu s interesima svojih članova
  • praćenje natječaja i po potrebi održavanje edukacija za članice
  • fokus na inovacije, zelenu i digitalnu tranziciju
  • poticanje i razvoj suradnje s drugim strukovnim organizacijama
  • razvoj programa i projekata obrazovanja vezanih uz djelatnosti članova
  • suradnja sa znanstvenim institucijama.

Prva sjednica Vijeća Udruženja dogovorena je za rujan, a na njoj će se dogovoriti i usuglasiti aktivnosti i daljnji plan rada.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content