Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održana Press konfrerencija sajmova MODERNPAK INTERGRAFIKA

INTERGRAFIKA 23. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira

MODERNPAK 28. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja

 

  1. 25. svibnja održana je press konferencija za bienalne sajmove Modernpak i Intergrafika kojoj su nazočili direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković te koordinatorica sajmova Slavica Lakić i voditelj sajmova Bojan Markov.

 

„U središtu pažnje ova dva sajma je komunikacija i to ona kojom dopiremo do ciljane javnosti. Instrumenti komunikacije su grafička industrija i industrija ambalaže s kojima se ovi sajmovi bave. Zagrebački velesajam kao komunikacijska platforma poslovnih i društvenih zbivanja posebice je svjestan snage i značaja vizualne komunikacije.“ – rekla je direktorica Pavković.

Direktorica Pavković vratila se u povijest kada je dominantan medij za promociju sajmova bio plakat, koji i danas ima važno mjesto u kanalima komunikacije, te je napravila presjek prikazujući autorska grafička rješenja iz 1909. godine, plakat sajma automobila iz 1938. godine te plakat Jesenskog velesajma iz 1953. godine. Pokazala je stasanje generacija grafičkih dizajnera kroz tri dekade koja je ostavila pečat u opusu industrije oglašavanja kao i bogati fundus arhive Zagrebačkog velesajma.

 

Na sajmovima Modernpak i Intergrafika izlaže 97 izlagača na 5.000m2.

 

Zemlje sudionice:

Austrija, Belgija, Francuska,Hrvatska, Irska, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kina, Mađarska, Nizozemska, Njemačka,  Rumunjska, SAD, Slovenija, Turska, Velika Britanija

 

INTERGRAFIKA/MODERNPAK

 

Ovi bienalni, komplementarni stručni sajmovi etablirali su se kao najznačajniji u regiji što je posljedica kvalitetnog izlagačkog i stručno-pratećeg segmenta sajmova kao i intenzivne promocije sajmova i animacije poslovnih posjetitelja u regiji.

 

Na jednom mjestu okupit će se svi značajni svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja. Ovi sajmovi spoj su različitih stručnih tema koji čine jednu  cjelinu nudeći posjetiteljima  presjek aktualnih informacija iz grafičke i ambalažne industrije, a izlagačima kvalitetnu i učinkovitu  promociju novih proizvoda, usluga i tehnologija te uspostavljanje kontakata.

 

 

Grafička komunikacija i ambalaža sastavni su dio marketinga nekog proizvoda. Svjesni su toga i proizvođači i kupci usluga. Neovisno na koji način i u kojoj grani industrije grafički komuniciramo, potrebe tržišta sve su intenzivnije i zahtjevnije.

 

Američka istraživanja pokazala su da današnji kupac više nije toliko lojalan jednom brendu te su promjene brže i češće. Stalno traže nešto novo od proizvoda koji kupuju. Funkcionalnost ambalaže, ekološki materijali, grafički dizajn samo se neki od elementa koji prodaju proizvod.

 

Upravo u tom smjeru, u znaku razvoja trendova i prezentacija tehnoloških i suvremenih rješenja održavaju se i ovogodišnji sajmovi.

 

Redovna edukacija bitan je čimbenik ukoliko želite biti konkurentni na tržištu stoga smo izložbeni dio sajma upotpunili bogatim stručno pratećim programom. Nužno je sustavno ulagati u nova znanja i vještine. Kako je rekao veliki Friedrich Nietzsche: „Cijenim onoga tko živi da bi učio“.

 

Grafički fakultet održat će niz edukativnih predavanja i prezentacija, a učenici Grafičke škole i studenti Grafičkog fakulteta na sajmu će predstaviti svoje najbolje radove na zajedničkoj izložbi.

 

Ovaj sajam sjajna je prilika i za sve školarce i studente da se na jednom mjestu dodatno educiraju ili upoznaju s mogućnostima koje im se nude u grafičkoj struci.

 

Od predavanja na pozornici izdvajamo predavanje na temu Grafička industrija i poticaji koju će u četvrtak, 28. svibnja prezentirati Hrvoje Kokot iz Grafo-servisa. Na predavanju će obrađivati bitna pitanja iz teme:

 

  • Da li nam trebaju investicije u grafičkoj industriji?
  • Da li nam trebaju poticaji?
  • Kako do njih doći?
  • Zašto učiti na svojim greškama kad možete na tuđima? Čovjek najbolje uči na vlastitim

greškama. Zasigurno nema čovjeka na svijetu koji nije ponekad poželio da može        „undo“-ati vrijeme i ispraviti neke greške iz prošlosti. Međutim, učenje na vlastitim       pogreškama je iako najbolje i najskuplje. Zato je učenje na tuđim greškama i jeftinije i        zabavnije

  • Kako pogriješiti?
  • Kako uspjeti?
  • Kako neuspjeh pretvoriti u uspjeh?

 

Izdvajamo i predavanje zanimljivog naslova dr. Damira Jelića „Zašto u Europi strojar na ljepilici za kutije ima plaću od 4.000 EUR i zašto u Europi nema nezaposlenih strojara?“

 

Na Sajmovima će također biti predstavljeni vrijedni radovi i projekti mladih autora iz područja grafičkog i industrijskog dizajna u suradnji s Grafičkim fakultetom iz Zagreba i Grafičkom školom.

 

Bogat i visoko kvalitetan stručno prateći program koji prati sajmove Intergrafika i Modernpak zajedno s izložbenim dijelom čini odličnu komunikacijsku platformu za predstavljanje svih potencijala ove dvije industrijske grane.

 

Na jednom mjestu dobit ćete sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz obje industrije, izravne poslovne kontakte i susrete uživo s renomiranim domaćim i stranim izlagačima. Poslovnoj i širokoj publici predstavit će se put od dizajna preko tiska pa sve do prodaje i prezentacije gotovog proizvoda krajnjem korisniku.

 

NAJAVLJUJEMO

 

Atraktivne prezentacije izlagača na sajmovima, te hrvatske premijere renomiranih svjetskih brendova s FESPE:

 

AC NOVEL – predstavit će XEROX laserski produkcijski uređaj, OKI laserski pisač s bijelom bojom, RISO dvobojni tiskarski uređaj, COLORDYNE ink jet uređaj za tisak iz role u rolu u liniji s digitalnim uređaj za izrezivanje i doradu.

DIGITAL PARTNER – Roland digitalni strojevi, wrap folije za presvlačenje automobila, folije za zatamnjivanje stakla na vozilima – 3M.

GRAPHIC CENTER – svjetski noviteti proizvođača Fujifilm, Kornit, Polyprint i M&R.

DIT  – uređaji i široka paleta potrošnog materijala EPSON, HP, SUMMA, KEMICA, NESCHEN, ASLAN.

CANON ADRIA – će predstaviti inovativna rješenja za profesionalni tisak i komunikaciju, kao i uvid u trendove na tržištu. Kao svjetski lider u rješenjima za kreiranje i obradu slike, prezentirat će svoje “Usluge za profesionalni tisak” koje sadržavaju kompletnu podršku krajnjim korisnicima. Usluge kao što su istraživanje tržišta, prepoznavanje individualnih potreba klijenta, edukacija klijenata o prilikama za rast, zajedno  s inovativnim rješenjima, omogućit će  povećanje produktivnosti i profita.

TEPEDE – najnoviji program MUTOH uređaja za tisak velikog formata i cuttera.

EPSON – mogućnosti ispisa na tkanine i druge materijale koji se koriste u raznim industrijama, od mode i dizajna do uređenja interijera. Svestrani pisači i živopisne, trajne tinte mogu proizvesti modne predmete, sportsku odjeću visokih performansi, kreativni dekor interijera, tapete i signage. Predstaviti će i nove suhe laboratorije za foto radnje i profesionalne fotografe.

3D Printanje – tvrtka Arcasomni prezentira 3D printanje te daje  odgovore na pitanja o toj aktualnoj temi

ZINA – rješenja: za grafičku pripremu (CTP osvjetljivači ploča, grafičke ploče, filmove i kemikalije), za tisak velikih formata (pisači velikog formata, RIP software, potrošni materijal), za kontrolu pripreme i tiska i  standardizaciju i automatizaciju tiska, oprema i uređaji za digitalni tisak – CANON, EPSON, AGFA, X-RITE, EFI, TECCO, TETENAL, EGGEN, SUN CHEMICAL, DIGITAL INFORMATION.

EUROCOP – najnoviji pisači, multifunkcijski uređaji, produkcijski sistemi, velikoformatni pisači i ostali uređaji vrhunskog brenda RICOH.

XEICON – vrhunska kvaliteta digitalnog tiska.

EL-BAK PUME – vakuumske pumpe za tiskarske strojeve.

IGEPA GROUP – jedna je od vodećih specijaliziranih veletrgovačkih grupacija u Europi koja se bavi prodajom širokog raspona roba vezanih uz grafičku industriju, od grafičkih papira i kartona do medija i materijala za potrebe oglašivačke industrije.

LINEA DESIGN – sustavi za prezentaciju, tisak velikog formata, car-wrap folije ARLON.

GRAFOTEHNIKA – inovativni strojevi za lijepljenje ambalaže i tiskovina.

C – PAKIRANJE – proizvodnja papirnih vrećica u skladu s najvišim ekološkim standardima.

TEHNOTRADE – strojeva, opreme, ambalaža i folije za pakiranje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, pribor i tinte za označavanje i datumiranje ambalaže, poluautomatske i automatske etiketirke i dispenzeri etiketa, strojevi za rezanje i pakiranje kruha i peciva.

VIRO d.o.o. – pakirni strojevi u prehrambenoj i neprehrambenoj industriji. Širok spektar PVC, POF i BOPP folija za pakirnu industriju, PP, klips i twist traka za vezivanje.

VETROPACK – vodeći proizvođač staklene ambalaže predstaviti će asortiman svojih proizvoda.

ISTRAGRAFIKA – vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik kvalitetne kaširane i kartonske komercijalne ambalaže. Primjenjujući međunarodne standarde prvi je proizvođač komercijalne ambalaže u Hrvatskoj koji je svoje poslovanje uskladio sa normom ISO 9001.

PAN – PAPIRNA INDUSTRIJA – vodeći hrvatski proizvođač ambalažnih papira i kartonske ambalaže. Jedini proizvođač bijelih papira u Hrvatskoj.

PRIMARK d.o.o. – novi ink jet pisač za označavanje ambalaže Domino A520i , termalni pisači Toshiba i Motorola industrijski skeneri i terminali.

DP LENTICULAR ltd. – irski proizvođač opreme i materijala za grafičku pripremu.

 

 

Svečano otvorenje:

 

Očekuje se da će sajmove Intergrafika i Modernpak otvoriti prof.dr.sc. Klaudio Papp, dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 27. svibnja 2015. u 11.00 sati u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

 

Cijene ulaznica:

 

jednokratna ulaznica                                                                                 30,00 kn

ulaznica za stalni posjet                                                                            50,00 kn

 

Radno vrijeme Sajma:                                                                 od 10,00 do 19,00 sati

 

 

 

Više na: https://www.zv.hr/default.aspx?id=555

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content