Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održana prva regionalna konferencija Print 4.0

„Print 4.0 nije nešto što se može kupiti, to je izazov koji se treba realizirati“,  čulo se na jučer održanoj konferenciji Print 4.0 u hotelu Terme, u Čatežu.  Cilj konferencije bio je ukazati na promjene koje u poslovanje tiskara donosi četvrta industrijska revolucija, odnosno Print 4.0, s obzirom da je riječ o složenom procesu koji znači puno više od samog ulaganja u tehnologiju.
Više od 80 sudionika konferencije iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH pokazuje da ova tema zanima i grafičare regije. Oni su imali priliku čuti devet izvrsnih predavanja iz kojih su dobili uvid u kojem smjeru trebaju krenuti ukoliko žele poslovati jednostavnije, brže,  inovativnije i naravno, profitabilnije.  Smjer je to koji, uz ulaganje u hardver, odnosno strojeve i opremu te softver, zahtijeva i usklađenost s međunarodnim standardima (Fogra, ISO), izvrsnu i umreženu internu komunikaciju, ali i onu s kupcima i dobavljačima, obrazovane, kompetentne i motivirane zaposlenike te isti takav menadžment i naravno kvalitetne poslovne modele te strategiju razvoja poslovanja.


Konferenciju je organizirao časopis Print Magazin uz podršku partnera i sponzora. Zlatni sponzori konferencije bili su tvrtka Grafik.net, distributer, među ostalima i softverskog rješenja Multipress te tvrtka Xerox; brončani sponzori bili su tvrtka Eurocop, zastupnik za Ricoh te tvrtka Konica Minolta, a potporu konferenciji dala je i tvrtka Cron. Pokrovitelj konferencije bila je Hrvatska udruga sitotiskara, kao članica FESPA-e, a cijeli event podržala je i Obrtniška zbornica Slovenije – sekcija grafičara.


Svi koji su jučer bili u Čatežu osvijestili su činjenicu da će, ukoliko žele na vrijeme uhvatiti korak s promjenama koje nameće tržište, morati proći kroz značajne promjene. Pred grafičkom industrijom je vrijeme digitalne transformacije – dolaze novi poslovni modeli koji zahtijevaju integriranu , digitalnu komunikaciju, proizvodnja postaje inteligentna i fleksibilna i traži end to end workflow, a pokretačka snaga industrije više nisu papir ili boja, nego podaci i informacije koje povezuju strojeve sa sustavom. Pred grafičkom industrijom regije dug je put,  a prvi korak prema Printu 4.0 napravili su svi oni koji su jučer prisustvovali konferenciji. Ovim putem svima još jednom zahvaljujemo, a opširniji izvještaj donosimo u idućem broju Print Magazina.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content