Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održiv i reciklabilan vodootporan papir? Yes, please!

Tvrtka Smurfit Kappa predstavila je održivi papir koji je vodootporan zahvaljujući posebnom premazu koji mu se dodaje tijekom procesa proizvodnje.

Dio novog portfelja tvrtke TechniPaper – AquaStop premaz – ne ugrožava recikliranje proizvoda. Može se reciklirati na isti način kao i standardna ambalaža na bazi papira.

Budući da je dizajniran da izdrži izlaganje vodi bez oštećenja, AquaStop je prikladan za ambalažu e-trgovina i proizvoda poput cvijeća, deterdženata te voća i povrća, kod kojih je potrebna privremena zaštita od vode.

Također je prikladan za korištenje u vlažnim uvjetima jer ambalaža ostaje netaknuta dok istovremeno štiti sadržaj. To znači da se može koristiti za transport i skladištenje rashlađenih proizvoda gdje je prisutna kondenzacija.

“Vrlo smo uzbuđeni zbog AquaStopa i vjerujemo da je to uistinu revolucionaran papir. Očekujemo da će AquaStop zainteresirati mnoge naše kupce. Posebice one koji prevoze robu u zahtjevnijim okruženjima. Osigurat će im da njihovi proizvodi ostanu u savršenom stanju čak i ako su izloženi vodi. Naš tim za razvoj proizvoda, zajedno s našim kolegama u Španjolskoj, stvorio je nešto posebno što ima vrhunsku funkcionalnost, dok se u isto vrijeme može 100% reciklirati,” rekao je Lars Henriksson, potpredsjednik razvoja proizvoda u Smurfit Kappa Paper Division.

Inače, tvrtka Smurfit Kappa Better Planet Packaging nudi održive alternative plastici za jednokratnu upotrebu. Nedavno je postala i prva ambalažna tvrtka u svijetu koja je dobila veganski certifikat i zaštitni znak Vegan Society.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content