Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održivi dizajn ambalaže za zdrave mikro dodatke vodi

Austrijska tvrtka Kvell potvrdila je da je stara poslovica da “dobre stvari dolaze u malim pakiranjima” istinita. Riječ je o njihovom mikro proizvodu Waterdrop ™. Radi se o mikro napitku, odnosno o 5 g komprimiranog praha zapakiranog u plastične blistere koji dodaju prirodne arome, vitamine i ekstrakt hranjivih tvari običnoj čaši vode. Ambalaža ovog mikro dodatka jednako je dobra te se uz estetiku i  održivi dizajn odlikuje i jednostavnom upotrebom.

„Radi se o mikro napitku bez šećera koji pomaže ljudima da piju više vode dodavanjem odabranih prirodnih aroma, hranjivih tvari i dragocjenih vitamina”, objašnjava g. Christoph Hermann, suosnivač i glavni projektant u tvrtki Kvell. Dodaje da je proizvod prijateljski prema okolišu, lako prenosiv, smanjuje emisije CO2, a sve što je potrebno je pustiti vodu u količini potrebnoj za jednu čašu.

Od samog početka kada su krenuli s razvojem proizvoda, dizajn ambalaže bio je jedan od ključnih elemenata. Cilj im je bio u fokus dizajna staviti kapljice vode te napraviti održiv i estetski ugodan proizvod koji će stvoriti fantastičan doživljaj potrošača.

Rezultat je plastični blister izrađen od krute plastike, modernih i jasnih linija koji čuva „čarobnu kapljicu“  i zatvoren je odvojivom folijom.  Plastični se blisteri zatim pakiraju u kartonske kutije od 4, 12 i 48 komada.  Pritom je kartonska kutija od 48 komada posebno zanimljiva. Izrađena je od materijala koji se temelji na škrobu i vlaknima, proizvođača nizozemske tvrtke PaperFoam, koju karakterizira niz održivih prednosti uključujući malu težinu, mogućnost recikliranja, biorazgradivost, kompostabilnost te korištenje materijala iz obnovljivih izvora energije. Kada se uspoređuje s plastičnom bocom za vodu, blister koristi 97 % manje ambalažnog materijala.

Waterdrop je dosad online prodajom isporučen u više od 15 europskih zemalja. Kvell posluje u šest prodavaonica u Austriji i surađuje s ekskluzivnim trgovcima. U 2018. godini tvrtka se planira koncentrirati na širenje u Njemačku, a dugoročni plan je širenje na tržišta izvan Europe.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content