PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održivi dizajn ambalaže za zdrave mikro dodatke vodi

Austrijska tvrtka Kvell potvrdila je da je stara poslovica da “dobre stvari dolaze u malim pakiranjima” istinita. Riječ je o njihovom mikro proizvodu Waterdrop ™. Radi se o mikro napitku, odnosno o 5 g komprimiranog praha zapakiranog u plastične blistere koji dodaju prirodne arome, vitamine i ekstrakt hranjivih tvari običnoj čaši vode. Ambalaža ovog mikro dodatka jednako je dobra te se uz estetiku i  održivi dizajn odlikuje i jednostavnom upotrebom.

„Radi se o mikro napitku bez šećera koji pomaže ljudima da piju više vode dodavanjem odabranih prirodnih aroma, hranjivih tvari i dragocjenih vitamina”, objašnjava g. Christoph Hermann, suosnivač i glavni projektant u tvrtki Kvell. Dodaje da je proizvod prijateljski prema okolišu, lako prenosiv, smanjuje emisije CO2, a sve što je potrebno je pustiti vodu u količini potrebnoj za jednu čašu.

Od samog početka kada su krenuli s razvojem proizvoda, dizajn ambalaže bio je jedan od ključnih elemenata. Cilj im je bio u fokus dizajna staviti kapljice vode te napraviti održiv i estetski ugodan proizvod koji će stvoriti fantastičan doživljaj potrošača.

Rezultat je plastični blister izrađen od krute plastike, modernih i jasnih linija koji čuva „čarobnu kapljicu“  i zatvoren je odvojivom folijom.  Plastični se blisteri zatim pakiraju u kartonske kutije od 4, 12 i 48 komada.  Pritom je kartonska kutija od 48 komada posebno zanimljiva. Izrađena je od materijala koji se temelji na škrobu i vlaknima, proizvođača nizozemske tvrtke PaperFoam, koju karakterizira niz održivih prednosti uključujući malu težinu, mogućnost recikliranja, biorazgradivost, kompostabilnost te korištenje materijala iz obnovljivih izvora energije. Kada se uspoređuje s plastičnom bocom za vodu, blister koristi 97 % manje ambalažnog materijala.

Waterdrop je dosad online prodajom isporučen u više od 15 europskih zemalja. Kvell posluje u šest prodavaonica u Austriji i surađuje s ekskluzivnim trgovcima. U 2018. godini tvrtka se planira koncentrirati na širenje u Njemačku, a dugoročni plan je širenje na tržišta izvan Europe.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content