Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Održivost u personaliziranom digitalnom tisku tekstila

Već smo puno puta spominjali FESPA istraživanje iz 2019. koje je pokazalo da 76% tvrtki u djelatnosti tiska velikih formata tvrdi da im je utjecaj na okoliš glavna preokupacija. HP je prepoznat kao jedna od najodrživijih korporacija na svijetu, a njihova Latex tehnologija iz temelja je promijenila ekološki profil, kako outdoor i indoor aplikacija, tako i tiska na tekstil.
Jeste li znali da modna industrija proizvodi 20% globalnih otpadnih voda i 10% globalnih emisija ugljika?
To je više od svih međunarodnih letova i pomorskog brodskog prometa, prema Programu Ujedinjenih naroda za okoliš. Osim što smanjuje korištenje najdragocjenijeg resursa našeg planeta, HP Stitch digitalni pisač za tekstil doprinosi smanjenju količine tekstila na odlagalištima.
S digitalnom se proizvodnjom tekstil proizvodi „na zahtjev“ te se proizvodi samo ono što je naručeno. Na taj način značajno se smanjuje otpad.


Doba personalizacije

HP Stitch spreman je zavladati još jednim ogromnim trendom: personalizacijom. Od toga su u vrijeme pandemije profitirale mnoge tvrtke koje su svoje poslovanje proširile online i koje nude niz prilagođenih proizvoda, a svi se tiskaju na zahtjev.
Većina personaliziranih tekstilnih artikala su konvencionalni predmeti za kućanstvo ili odjevni predmeti. Šire govorimo i o prilagođenom tisku za dizajn interijera i općenito indoor i outdoor marketinškim aplikacijama, poput zastava, backlite-a i slično.


Iz prve ruke – što kažu korisnici?

Za tekstilni pisač HP Stitch S500 odlučili smo se kako bismo odgovorili na potrebe tržišta na najkvalitetniji i najučinkovitiji način. Bavimo se dizajnom i tiskom na tekstil raznih primjena, od odjevnih proizvoda, zastava, display sistema te ostalog tekstilnog asortimana pa nam je od velike važnosti bilo imati pisač visoke kvalitete, precizan što se tiče boja te jednostavan za rukovanje. Pritom smo vodili računa o racionalizaciji troškova te brzini ispisa i isporuke.
HP Stitch odličan je odgovor na potrebe direktnog tiska i sublimacije na razne poliesterske materijale
. Uistinu smo zadovoljni ovom investicijom.
ŠIMIĆ & CO d.o.o., Krapina, Hrvatska

Na ulaganje u HP tekstilni pisač odlučili smo se jer smo željeli snažnije zakoračiti u područje tiska na tekstil, a s obzirom da smo znali da nam je to prilika za diferencijaciju, uložili smo u kvalitetan tekstilni pisač. Stabilan ispis, visoka kvaliteta boje i prihvatljiva cijena tiska prevagnuli su u korist HP Stitch S300 modela. Brzina ispisa i kapaciteti omogućili su nam povećanje prihoda u segmentu tiska na tekstil. Specijalizirani smo za izradu reklama te svakako nastavljamo ulagati u ovaj portfelj poslova.
Forma Purus d.o.o., Zagreb, Hrvatska

Primjene HP Stitch S serije: sportska odjeća, moda, uređenje interijera i doma, soft signage &display

HP Stitch S serija pruža najbrže usklađivanje boja na svijetu. Također koristi i  tehnologiju Thermal Inkjet ispisne glave koja pomaže u smanjenju vremena te postiže ponovljivu preciznost boja u svim zahtjevima, nudeći kontinuirane ispise visoke kvalitete. Tu su i agilne servisne usluge te preventivna podrška.
HP također podržava održivost sa svojim tintama na bazi vode koje rade bez potrebe za ispiranjem suvišnih kemikalija vodom.

Upoznajte tim HP Stitch pisača

• HP Stitch S500 – mid range 64-inčni pisač koji može proći cijelu smjenu bez nadzora, čak i preko noći (niži troškovi, manje otpada i velika produktivnost); za tisak na tkanine i papir za sublimaciju; brzina ispisa od 22-110m2/h

• HP Stitch S1000 – high-end 126-inčni visokoproduktivni pisač za tisak na tkanine i papir za sublimaciju; brzina ispisa od 100-350m2/h i ušteda vremena od 40% uz pojednostavljeni rad.

Grupacija Fortuna Digital, s predstavništvima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Austriji i BiH u svom portfelju digitalnih printera zastupa i HP Stitch.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content