PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Odvajanje tiska od papira: pretvaranje virtualnog u stvarno

Među marketingašima postoji prava glad za eksperimentiranjem s novim vrstama digitalne tehnologije, ali izazov je za robne marke kako stvoriti glatka korisnička putovanja u kojima se kombiniraju stvarni i digitalni svjetovi.

Tisak može odigrati ključnu  ulogu kao prirodni portal između offline i online svijeta i potaknuti korisnike da isprobaju iskustva proširene stvarnosti. Robne marke sada mogu transformirati statične tiskane materijale korištenjem proširene stvarnosti kako bi dodali još jedan sloj gledateljevom fizičkom okruženju. Unaprijeđena stvarnost može stvoriti interaktivna iskustva koja oživljavaju proizvod izravno iz oglasa u časopisu, katalogu ili nekom drugom tiskanom materijalu.

Postoji puno inspirativnih primjera iz prakse kad su robne marke upotrijebile tisak zajedno s proširenom stvarnošću da bi unaprijedile korisničko iskustvo, produbile vjernost i povećale prodaju:

  • Generiranje potencijalnih kupaca – proizvođač automobila Porsche htio je po uzbudljivosti izjednačiti tisak s vožnjom svojih automobila. Tvrtka je provela tiskanu medijsku kampanju u kojoj su pozvali čitatelje da sjednu na vozačko sjedalo njihova novog modela i u samo mjesec dana kampanje udvostručio se broj zahtjeva za prave testne vožnje.
  • Unaprjeđenje iskustva u trgovini – velika tvrtka koja prodaje igračke Toys ‘R’ Us transformirala je svoje trgovine u digitalna igrališta za djecu. Cilj je bio stvoriti zabavna iskustva dodavanjem virtualnih žirafa u trgovine, trkaćih staza i drugih igara koje se aktiviraju usmjeravanjem kamere mobitela na znakove u trgovini.
  • Povećavanje angažmana robne marke – australska robna marka vina 19 Crimes stvorila je etikete za vina koje koriste unaprijeđenu stvarnost za dublji angažman kupaca oko svoje priče.

Opip, izgled i miris tiskanog materijala nenadomjestiv je u angažiranju kupčevih osjetila. Dodajte još zvuk i pokret i imate raspon koji može aktivirati dublju emotivnu reakciju i potaknuti utjecaj i prisjećanje. Stvaranje dojmljivijih višeosjetilnih iskustava ostavit će dugotrajniji dojam i, pod uvjetom da je dobro izveden, učiniti robnu marku doista nezaboravnom.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content