Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

OKI C711WT prezentacija

Na prezentaciji OKI printera C711WT, printera sa bijelim tonerom, vidjeli smo koje su njegove mogućnosti i svestranost u primjeni. Tvrtka AC Novel – zastupnik i distributer Njemačkog proizvođača papira i folija FOREWER osigurala je opremu i materijal za ovu prezentaciju. Na A foliju proizvođača FOREWER,u negativu smo isprintali motiv(slika 001),koji je OKI ispisao u jednom prolazu te ga pomoću termo preše prenijeli na B papir na kojem se nalazi bijeli sloj termo heat transfera(slika 002).

Slika 001
Slika 002

Slika 002

Skinuvši papir B sa folije A, dobili smo motiv spreman za prenošenje na podlogu po izboru. Važno je jedino da je podloga termo stabilna. Prisustvovali smo aplikaciji motiva na uobičajene materijale poput pamučnemajice, ali i na drvo i book cover. Otisak je živih boja i odlično prianja na sve materijale (slika 003 i 004).

Slika 003

Slika 003

Slika 004

Slika 004

Uz to imate i mogućnost ispisa na waterslide koji se koristi za  materijale koji nisu termo stabilni – poput svijeća, ne smiju pod prešu – poput vaza ili nemaju ravne plohe poput tanjura i sl. Postupak je isti, s tom razlikom da se gotov motiv na podlogu preno-si pomoću vode i bez pritiska. Nakon što je motiv isprintan i prenesen na  waterslide podlogu, treba ga izrezati (da li ručno ili rezačem) te ge na kratko vrijeme potopiti u vodi. Kada ga izvadite iz vode, podloga se lako odvaja što omogućuje jednostavnu aplikaciju na željenu površinu. Potrebno je, dakako, određeno vrijeme sušenja (ovisno o podlozi) a  rezultati su, kao i kod prethodnog postupka, zapanjujuće dobri – gotovo savrše-ni (slika 005). Prednost ovog postupka tiska je brzina kojom OKI ispisuje motiv na preslikače. Pomoću bijele boje koju koristite za podlogu dobivate poseban intenzitet otiska, vrlo živih boja. Iskoristivost printera je vrlo velika- možete ga koristiti tokom ljeta za tisak majica, a tokom zime za promotivne artikle.

Slika 005

Slika 005

Tisak na upaljače – Isprobali smo tisak na upaljače sa waterslide folijom. Na jednu A4 foliju možete smjestiti 96 kolor otisaka veličine 12x52mm. Ova veličine pokriva gotovo 70% površine klasičnog elektronskog upaljača iz tvrt-ke Tovedo. Cijena upaljača iznosi 2,35kn a otiska i A4 waterslide folija izno-si malo više od 10kn (ovisi o Vašem logotipu). Ukupna cijena za 100 upaljača sa otiskom u boji iznosi manje od 2,5kune. Otisak je vrlo jakih i intenzivnih boja. Pomoću waterslide folije nemate potrebe za nekim posebnim uređaji-ma (preša…), dovoljan je maleni ručni rezač ili škare. Ukoliko želite konturno rezanje tada ćete trebati koristiti cutter sa optikom ili laserski rezač. Podloga  waterslide folije je prozirna i stopi se sa podlogom.

www.microline.hr

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content