Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Oklada na ekološku održivost, kvalitetu i HP Latex R2000 donosi rezultate

Kada proizvodi iz gradića na sjeveru Hrvatske svoje mjesto pronađu u cijeloj Europi, jednom dijelu SAD-a i Japana, a u sve to je uključen i tisak, priča mora biti zanimljiva.
Upravo to je priča o tvrtki MARTI d.o.o. specijaliziranoj za izradu inovativnih proizvoda od svih vrsta pločastih materijala.
Jedan od povoda za razgovor s gosp. Mariom Petkovićem, CEO tvrtke MARTI d.o.o. i gosp. Danijelom Kramarom, voditeljem odjela printa, bila je investicija u HP Latex R2000.

Kako su nam rekli, tvrtka MARTI ove godine slavi 23 godine postojanja. Danas zapošljava 150 kreativnih, educiranih i ambicioznih djelatnika. U Europi su prepoznati kao specijalist u proizvodnji namještaja za retail i HoReCa segment te promotivnih proizvoda poput reklamnih proizvoda namijenjenih izlaganju roba u maloprodaji, LED display-a, stalaka za bicikle, kao i metalnih komponenti namijenjenih raznim strojevima.
Svoje proizvode plasiraju u 32 države svijeta. Partneri su nekih od najmoćnijih svjetskih tvrtki i brendova kao što su: McDonald’s, Molson Coors, Heineken, Carlsberg, Red Bull, Nestle, Rauch, Coca-Cola, Samsung i ostalih renomiranih internacionalnih brendova.

Ono s čime se također mogu pohvaliti je da pod vlastitim krovom imaju zaokružen proizvodni proces – od ideje, izrade finalnog koncepta, izrade tehnoloških nacrta i pripreme proizvodnje do same proizvodnje namještaja i opreme.

„S obzirom na kompleksnost naših proizvoda radimo sa svim pločastim materijalnima i raznim folijama. Ujedno, moramo se prilagođavati zahtjevima naših kupaca tako da vrlo često pronalazimo nove materijale ili kombiniramo različite materijale kako bi pronašli kompaktno i kvalitetno rješenje za proizvod. Moramo istaknuti da kupcima nudimo ekološki prihvatljive materijale za tisak kao što su reciklirani PVC, ploče na bazi papira, PVC free materijali, itd.“, rekao nam je gosp. Petković.

Jedan dio poslovanja vezan je uz tisak. Koliki udio u ukupnom poslovanju zauzima tisak te koji su to poslovi?

Tisak zauzima posebno mjesto u našem poslovanju. Iako brojno jedan od manjih odjela u tvrtci, ali definitivno odjel s najvećim potencijalom investicija u budućnosti. Teško je govoriti koliki je udio u ukupnom poslovanju iz razloga jer pretežno tisak ugrađujemo u naše proizvode. No, u narednih pet godina imamo velike planove upravo u tisku i taj će se dio poslovanja definitivno najviše proširiti.

Kako je došlo do odluke o kupovini pisača HP Latexa R2000? Što je bilo presudno?

Kako već više godina koristimo latex tehnologiju, a i imali smo plošni HP pisač, izgradili smo dobar poslovni odnos s tvrtkom Fortuna Digital te im ponovo dali povjerenje kupnjom HP R2000 pisača. Jedan od ključnih razloga za odabir bio je „after sales support“ gdje smo stekli njihovo povjerenje. Jedan od bitnih razloga za investiciju bile su i ekološke boje. Nekim našim kupcima to je jedna od ključnih stavki prilikom plasiranja narudžbe.

Kod kojih poslova im je HP Latex R2000 nezamjenjiv, pročitajte u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content