Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

PERAGRAPHICA-Papir za perfekcioniste

Sa Peragraphica papirima Mondi je na tržište lansirao novi portfelj nepremaznih dizajn papira. Papir je proizveden sa ciljem da ispunjava zahtjeve kreativne industrije i daje savršen ispisni rezultat. U srednjoj i istočnoj Europi, Peragraphica je dostupna isključivo putem Mondijevog dugogodišnjeg partnera, grupe poduzeća Europapier. Peragraphica portfelj dizajnerskih papira kombinira vrhunski izgled i osjećaj, odličan ispisni rezultat sa različitim izborom završnih obrada, boje i težine.

 

 

Peragraphica dizajn papiri nadopunjuju Mondi Premium segment za profesionalni ispis. Mnogobrojne mogućnosti Peragraphica-e pomažu kreativnim profesionalcima kao što su grafički dizajneri, fotografi ili agencije da životne priče približe gledatelju. Dvije površine (gruba i glatka), tri nijanse (High White, Classic i Natural) te šest gramatura između 90 i 300 g/m2 omogućuju veliku kreativnost korisnika Peragraphica papira.

Da bi se osigurala optimalna reprodukcija boja, Mondi je radio s X-Rite spektrofotometrom. Vodeći stručnjaci u sustavima upravljanja boja razvili su Peragraphica ICC profile i CxF datoteke. Osim toga, novi portfelj već zadovoljava ISO 12647-2 standard. Korištenjem Peragraphica ispisnih profila, profesionalnim korisnicima je tisak znatno olakšan.

Peragraphica dizajn papiri osiguravaju konstantnu kvalitetu otiska i u offset i digitalnom tisku. Osim toga, papir je dobro prilagođen za daljnju obradu plastificiranjem, biganjem, rezanjem i drugim doradnim tehnikama. Standardne veličine su 64 cm ’90 BB/SB, 72 ‘102 cm BB/SB i prema želji kupaca je dostupna i u drugim formatima.

Kod proizvodnje Peragraphica dizajn papira, Mondi se vodi najvišim ekološkim standardima. Peragraphica je “Green Range” proizvod certificiran FSC® i EU Ecolabel oznakama. Potječe iz održivo upravljanih šuma. To je jedini dizajn papir koji se može naći u WWF bazi podataka “Check Your Paper” (checkyourpaper.panda.org), certificiran od nezavisnih agencija za certificiranje.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content