PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Personalizacija ambalaže – Barilla lansirala „Dedicato a Te“

Svijest potrošača sve više raste, a time i njihova želja da robne marke (brendovi) budu čim više personalizirane, odnosno prilagođene njima. Vodeći se ovim trendom, talijanska tvrtka Barilla Group, pokrenula je krajem prošle godine, e- commerce platformu „Dedicato a te“ (Dedicated to You, Posvećeno tebi)  koja nudi personalizaciju marki Mulino Bianco i Pan di Stelle.

Potrošači mogu birati između širokog spektra kreativnih dizajna ambalaže temeljenih na različitim prigodama (npr. Božić, Valentinovo, rođendan, godišnjica, diploma itd.) te odabrati proizvod i ambalažni materijal prema vlastitim željama.

“Dedicato a Te nudi nevjerojatno širok spektar kombinacija ambalažnih materijala, oblika, proizvoda i grafičkih dizajna. Također, učinili smo dodatni korak stvarajući još jedinstveniji i osobniji cilj: za svaku od ovih kombinacija potrošači mogu personalizirati ambalažu imenima, porukama i slikama“, kažu u Barilli te dodaju da ambalaža Dedicato a Te ne samo da je jedinstvena, nego se može i reciklirati, proizvedena je u Italiji te je u potpunosti u skladu s Barillinim održivim ciljevima.

Iako smo već dosta dugo u eri “masovnog prilagođavanja”, istinska personalizacija još je uvijek relativno nova. Evo što u Barilli misle zašto potrošači sve više traže prilagođenu ponudu robnih marki.

“Jedna veličina više ne odgovara svima. Količina izbora koju je potrošač imao posljednjih godina bila je nevjerojatno velika, a rast internetskih kupnji pretvara tržište u neograničen trgovački prostor. To potrošače čini svjesnijima o njihovim potrebama i željama, tjerajući ih da traže prilagođene proizvode koji se ističu iz mnoštva i pričaju svoju jedinstvenu priču.”

No, pokrenuti tako nešto nije nimalo jednostavno. Manje naklade, prije svega, imaju izravni utjecaj na troškove, povećana je složenost proizvodnje, finalni proizvod je skuplji, duže je vrijeme isporuke i još mnogo toga. U Barilli smatraju da se personalizacija proizvoda može postići samo fleksibilnošću, okretnošću i snažnom suradnjom s dobavljačima i partnerima u lancu opskrbe.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content