Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Personalizirana ambalaža sve je veći trend

Nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da potražnja za personaliziranom ambalažom postaje industrijska norma i tvrtke je sve više integriraju u strategije razvoja svoje ambalaže. U istraživanju je sudjelovalo 66% stručnjaka koji navode da je personalizacija ambalaže nešto što trenutačno ili implementiraju u svoju ponudu ili razmatraju. Osim toga, 89% ispitanika vjeruje da će se ovaj trend samo povećati tijekom sljedeće dvije do tri godine.

U studiji je sudjelovalo više od 335 vodećih proizvođača, trgovaca, dobavljača, agencija i stručnjaka za ambalažu, a naručili su ga organizatori sajma Packaging Innovations, najvećeg godišnjeg događaja u Velikoj Britaniji za sve segmente ambalažne industrije i ThePackHub, jedna od vodećih britanskih konzultantskih tvrtki koja se bavi inovacijama u ambalaži.

Istraživanje je pokazalo dvije glavne prednosti ovakve vrste ambalaže, prva je povećanje potrošačke angažiranosti (87,9%), a druga porast svijesti o brendu (86,1%). Podaci su također pokazali da gotovo dvije trećine ispitanih (63,7%) smatra da personalizirana ambalaža povećava prodaju, dok više od polovice (52,8%) smatra da projekti personalizacije pozitivno utječu na lojalnost potrošača.

Kada je riječ o razlozima protiv, financije su na vrhu popisa, pri čemu je 73% ispitanika navelo da ih financijska ograničenja te uočeni trošak personalizirane ambalaže sprečavaju da uđu u projekte personalizirane ambalaže. Kada su vlasnici robnih marki posebno bili ispitani o razlozima protiv, taj je postotak porastao na 80%. Zanimljivo je i to da podaci pokazuju da većina ispitanih smatra da je tehnologija dovoljno napredna da izdrži ovakvu vrstu projekta, pri čemu samo 29% stručnjaka naglašava tehnologiju kao potencijalni problem.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content