Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Personalizirani lijekovi su korak bliže sa XAAR 1201 ispisnim glavama

Xaar 1201 ispisna glava pokazala se kao pomoćni instrument utemeljenoj istraživačkoj organizaciji Added Scientific u Nottinghamu kako bi se utvrdila prikladnost ink jet tiska u proizvodnji personaliziranih farmaceutskih tableta, gdje se doze mogu prilagoditi pojedincima u industrijskim razmjerima.

Nadovezujući se na istraživanje koje je provelo Sveučilište u Nottinghamu, gdje su razvijene pomoćne tvari (sve osim aktivnog farmaceutskog sastojka [API]), Added Scientific je pokrenuo projekt sa svojim suradnicima Xaar i AstraZeneca kako bi pronašli dugoročnu skalabilnost i prikladnost ink jet ispisa u API-ju. 

“Ink jet ispis nudi mogućnost digitalnog upravljanja ispisom s precizno postavljenim sitnim kapljicama veličine nekoliko pikolitara, uz mogućnost postavljanja višestrukih materijala za stvaranje složenih višenamjenskih objekata u 2D i 3D tehnologiji”, komentira Craig Sturgess, voditelj istraživanja za Added Scientific.
„Prethodno provedeno istraživanje pokazalo je da ink jet pisač nudi pravi potencijal za tiskane lijekove. Ovaj projekt je osmišljen kako bi odgovarao na pitanja farmaceutskih tvrtki o prikladnosti ink jet ispisa u API-jima na razini koja je imala proizvodni i ekonomski smisao.

Koristeći ispisnu glavu Xaar 1201 s jednom od formulacija razvijenih na Sveučilištu u Nottinghamu, ovaj projekt je procijenio utjecaj na API, kao i sposobnost ispisne glave da djeluje u uvjetima Good Manufacturing Practice (GMP) te da utvrdi je li formulacija imala učinak na vijek trajanja ispisne glave. Uz ova eksperimentalna ispitivanja, podaci iz konvencionalne proizvodnje tableta iz AstraZeneca su ocijenjeni u odnosu na vrijeme trajanja ink jet tiska.

Rezultati ovog pilot projekta pokazali su da je u proizvodnim ispitivanjima 1000 doza lijekova proizvedenih u serijama od 100 komada došlo do značajne uštede vremena u jedinici procesa kod ink jet tiska u usporedbi s tradicionalnim metodama proizvodnje i to bez problema ili interakcije s API-jem u glavi pisača, ili utjecajem na vijek glave pisača.

“Xaar 1201 je idealan za širok raspon industrijskih primjena, uključujući naprednu proizvodnju zbog svoje sposobnosti ispisivanja tekućina koje u sebi sadrže viskoznost, reaktivnost i vodljivost”, kaže Mike Seal, menadžer za razvoj poslovanja, Advanced Manufacturing, u Xaaru. “Ovaj pilot projekt pokazao je svestranost glava Xaar 1201 za farmaceutske proizvode te kako ink jet ispis dokazuje da ima potencijal za poticanje inovacija i učinkovitosti u mnogim područjima života u 21. stoljeću.”

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content