Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pet načina za poboljšanje unutarnjih dekoracija s Mimaki digitalnim ispisom

 

Savjeti i trikovi za korištenje digitalnog tiska za uzbudljivije, inovativnije i relevantnije unutarnje uređenje

Tehnologije digitalnog tiska revitaliziraju poslovanje interijera prema g. Marku Sollmanu, menadžeru u Mimakiju. Ne samo da se ti predmeti mogu proizvesti brže i uz manje otpada nego kod tradicionalnih proizvodnih procesa, nego digitalni tisak nudi mogućnost prilagodbe – ili čak personalizacije – interijera. Tvrtke također imaju velike koristi od mogućnosti prilagodbe interijera i pristupačnosti mijenjanja dekoracija po potrebi.

Predstavljamo 5 načina kako iskoristiti digitalni tisak za uzbudljivije dekoracije uz Mimaki:

1. Tapete

Tapete predstavljaju najčešću upotrebu digitalnog tiska za uređenje interijera. Dugo je vremena tapeta imala vrlo krupnu i staromodnu sliku, ali novi, moderni dizajn i digitalni tisak na zahtjev su to promijenili. Danas, dobavljači mogu ponuditi tapete u bilo kojem uzorku, na temelju vlastitih dizajna ili prema specifikacijama kupaca. Želite li tapetu s određenom fotografijom, kombinacijom boja ili možda određenom strukturom ili tkaninom? Zahvaljujući tehnologiji tintnog ispisa, sve je to potpuno moguće, brzo i pristupačno.

2. Presvlake

Digitalni tisak i presvlake su zlatna kombinacija. Dizajn tkanine više ne mora biti općenit i pogodan za masovnu proizvodnju. Različite vrste tkanina mogu se tiskati na zahtjev (čak i svile!). Upotrebe su beskrajne i pristupačne. Razmislite o jedinstvenim zavjesama, presvlakama za stolice i kauče, posteljinu i jastuke. Presvlake mogu biti oblikovane tako da se savršeno uklapaju u boje koje zahtijeva unutarnja dekoracija. Tehnologija ispisa u sublimaciji nudi briljantne boje, tako da se učinkovito koriste i svijetle tropske boje.

3. Staklo

Kada spomenemo ukrasno staklo, većina ljudi razmišlja o vitražima. Zahvaljujući UV tehnologiji digitalnog tiska, tisak se može raditi na sve većem broju materijala, uključujući staklo! Dodatna prednost ove tehnike je da su otisnuti dizajni otporni na ogrebotine te vodonepropusni i da neće s vremenom nestati. Osim vitraža, mnogo je veća upotreba tiska na staklenim površinama. Staklene se ploče mogu koristiti i za arhitekturu ili uređenje interijera. Moguće je ispisati više od dvije tisuće prozirnih ili pokrivnih boja na standardnom staklu ili strukturiranom staklu. Na taj način se može u potpunosti transformirati kupaonica, soba za sastanke, ured, lobby hotela ili zid.

4. Pločice

Uz staklo, također je moguće ispisivati izravno na keramičkim pločicama. To su nevjerojatne, nove mogućnosti ispisa jedinstvenih dizajna na podne i zidne pločice za kuhinje, kupaonice, bazene ili za stvaranje kompletne zidne slike. Tisak na zahtjev omogućuje dizajnu da se neprimjetno distribuira kroz više pločica ili čak cijeli zid. Ovo uvodi novu razinu potencijala unutarnjih uređenja za ova područja. Konačno, tu je i druga prepoznatljiva upotreba: trebate li više pločica za određeni projekt gdje izvorne pločice koje ste kupili više nisu dostupne? Ne morate brinuti, one se sada mogu proizvesti koristeći tehnologiju digitalnog tiska.

5. Drvo

Počeli smo s najočitijim korištenjem digitalnog tiska i završili s vjerojatno najočuvanijim: drvetom. Za one koji vole rustikalniju atmosferu u domu ili poslovnom okruženju, tehnologija digitalnog UV tiska može se koristiti za ispis izravno na drvo. To se može odraditi na malim objektima ili pločama, ali postoje i pisači velikog formata koji se mogu koristiti za ispis izravno na vratima, dajući restoranima, kafićima ili hotelima nove mogućnosti uključivanja jedinstvenih, tiskanih drvenih elemenata u njihov dizajn interijera. Bez tehnologije digitalnog tiska, to bi bilo gotovo nemoguće zbog potrebnog ručnog rada. Sada je ovaj jedinstveni element dizajna lako dostupan za projekte bilo koje veličine.

Digitalni tisak ne samo da otvara mnoge mogućnosti za prekrasne interijere, nego se može koristiti i za brze promjene u modnoj industriji … Zamislite sposobnost ne samo da prilagodite svoj dom ili ured, nego i svoj ormar. Budućnost je ovdje, a to je digitalni tisak!

Za više informacija o UV i sublimacijskim pisačima tvrtke Mimaki posjetite www.MimakiEurope.com.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content