Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pločasti materijali u reklamnoj industriji

ALUMINIJSKE KOMPOZITNE PLOČE

Niska težina, vrlo visoka čvrstoća i prihvatljiva cijena karakteristike su aluminija koje su ovaj metal stavile u skupinu najčešće korištenih metala u reklamnoj industriji.

 

Najčešće ga koristimo u proizvodnji profila za svijetleće reklame, toteme te razne aluminijske profile u “sign” industriji. Osim čistog aluminija, reklamna industrija troši velike količine aluminijskih kompozitnih ploča. Aluminijska kompozitna ploča se sastoji od dva vrlo tanka sloja aluminija unutar kojih proizvođači najčešće stavljaju plastičnu jezgru. Prva proizvodnja ovih materijala počinje krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a danas osim najčešće polietilenskih jezgri, proizvođači koriste i razne sačaste strukture, pa čak i kartonske strukture na koje je presvučen tanki sloj aluminija koji materijalu daje čvrstoću i povećava trajnost proizvoda. Neke jezgre su specijalno proizvedene od negorivih materijala i koriste se u prostorima povećane opasnosti od eksplozija ili vatre.

Završni sloj aluminija može biti obložen polivinilklorom (PVDF), kloropolimernim smolama(FEVE) ili poliesterskom bojom. Ova zadnja varijanta često je korištena prilikom izrade podloga za sublimacijske fotografije. Danas proizvođači učestalo proizvode gotove, oslikane kompozitne ploče koje se koriste u uređenju interijera ili exterijera. Postoje obojene ploče, dezeni imitacije drva ili kamena, ploče spremne za tisak UV printerima, a ukoliko trebate veće količine možete naručiti svoju boju ploča iz RAL-a.

Proizvodnja kompozitnih ploča je krenula u Švicarskoj, a danas se proizvode u cijelom svijetu. Ipak, europska proizvodnja je i danas vrlo značajna uprkos velikoj konkurenciji proizvođača sa Dalekog istoka.

www.tuplex.hr

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content