Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pogledajte radionice o DTG-u i DTF-u te ERP rješenjima

Tijekom dva dana sajma Print21 održanog u Beogradu 10. i 11. 3., u Coffee Corneru Print Magazina bio je organiziran i zanimljiv edukacijski program. Točnije, održane su četiri radionice. Prvi dan donio je radionice posvećene DTG i DTF tehnologiji te važnosti implementacije ERP rješenja.

Uz DTG i DTF tisak tekstila nikad nije bio dostupniji


Koje su prednosti DTG, a koje DTF-a, kako ih kombinirati, kako i za koje aplikacije ih koristiti posjetiteljima su približili gosp. Zoran Bradić, iz tvrtke Difol, gosp. Viktor Perolo, konzultant iz tvrtke Ideas & Solutions te gosp. Dejan Stevanov iz Symbol Grupe. Kako su istaknuli, oba rješenja pojavila su se kao potreba za zamjenom klasičnih tehnika tiska na tekstil, digitalnim tehnologijama, posebice kod tiska na pamuk.
DTG je prilično jednostavna tehnologija posebice kada se tiska na svijetle tekstile i danas je to zrela tehnologija.
Što se DTF-a tiče on je nastao kao rezultat traženja rješenja koja DTG nije mogao postići. Danas na tržištu postoje stabilna DTF rješenja, ali i dalje je puno prostora za inovacije.
Kada je riječ o tome u koju tehnologiju uložiti, u obzir prije svega treba uzeti vrstu i količinu posla. Važno je samo ispoštovati procese tijeka rada, zahtjeve tekstila koje treba slijediti i rezultat će biti kvalitetno otisnut proizvod.

Cijelu radionicu možete pogledati na Print Magazinovu YouTube kanalu.

ERP rješenje potrebno je svakoj ozbiljnoj tiskari

Zašto je MIS/ERP rješenje nešto o čemu bi trebala razmisliti svaka ozbiljna tiskara, bila je tema druge radionice, organizirane u suradnji s tvrtkom Toscana Systems. Gošća radionice bila je gđa Spasenija Božanić, iz odjela prodaje tvrtke Toscana Systems. 
Toscana Systems ERP rješenje specijalizirano je za grafičku industriju i namijenjeno svim vrstama tiskara.
Smisao ERP rješenja je da tiskarama pomogne u planiranju svojih resursa. Omogućuje im da kroz jednu aplikaciju prate sve poslovne resurse i to u realnom vremenu.
Sustav povezuje sve funkcije i procese u tvrtki. Objedinjuje cijeli krug, od upita klijenata, preko izrade automatske kalkulacije, kreiranja radnog naloga, plana proizvodnje, do izdavanja računa i finalne statistike za vlasnika vezane uz produktivnost i potrošeno vrijeme.
Nažalost, još uvijek puno tiskara smatra da im ovakvo rješenje ne treba. Razlog tomu, rekla je gđa Božanić, nije, kako bi se očekivalo, cijena.  Puno veći problem je otpor zaposlenika koji se žele navikavati na nove načine rada.

Radionica na temu važnosti implementacije ERP rješenja također je dostupna na YouTube kanalu Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content