Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Polimerni materijali u reklamnoj industriji

U reklamnoj industriji digitalni tisak pokretač je masovne upotrebe polimernih materijala. Ekonomična proizvodnja, visoka kvaliteta tiska i jednostavna upotreba samo su neke karakteristike PVC banera (cerada), mesh platna, različitih polimernih samoljepljivih folija ili reklamnih ploča od forexa.
Posljednjih godina polimerni tekstilni baneri zamjenjuju PVC banere pa čak i akrilne reklame u interijerima. Osim supstitucije nekih materijala koji su ranije korišteni u reklamnoj industriji, novi polimerni materijali značajno su inovirali reklamno tržište s potpuno novim reklamnim proizvodima.

Akril je jedan od češćih materijala u reklamnoj industriji. Najpoznatiji brendovi akrila su Plexiglas i Perspex. Na tržište dolaze u obliku krutih prozirnih i obojenih ploča. Koriste se za svijetleće reklame, izradu scena za TV studije, ali i u izradi namještaja. Površina akrila nije otporna na grebanje i vremenom dolazi do smanjene prozirnosti. Kod proizvodnje reklama, najčešće se koristi apliciranje samoljepljivih folija na akrilne ploče, a tisak je moguć tehnikom sitotiska i digitalnom tehnikom UV tiska. Akril nije reciklabilan materijal za ponovnu upotrebu.

Više o upotrebi polimernih materijala u reklamnoj industriji, vrstama, primjeni, ekološkim karakteristikama pisali smo u prošlom broju Print Magazina.
Članak pročitajte ovdje.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content