Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Postoje li još mogućnosti za ekspanziju u obljepljivanju vozila?

 

Iako je wrap vozila već neko vrijeme popularni sektor za ekspanziju, veliki broj tvrtki koje ulaze u ovaj sektor učinio ga je mnogo konkurentnijim. U nastavku je osvrt gospodina Roba Fletchera na ovu temu.

Možda su glavni razlozi za broj tvrtki koje se odlučuju za ulazak u ovaj segment poslovanja količina posla koji se nudi u ovom sektoru, kao i različiti oblici u kojima posao dolazi. Od aplikacija pomoću kojih korisnici oglašavaju svoj posao na vozilima, do gigantskih aplikacija za vlakove, zrakoplove i brodove, u svakom slučaju treba razmotriti širok raspon poslova.

No, s ovom dostupnosti posla dolazi i pitanje konkurencije. U posljednjih nekoliko godina zabilježen je ogroman rast u segmentu wrapa vozila.

Dakle, ključno pitanje za tvrtke koje razmišljaju o prelasku u ovaj sektor je postoje li još uvijek mogućnosti za rast. Isto tako, što mogu učiniti oni koji su već aktivni na ovom tržištu, kako bi si osigurali zadržavanje kupaca u uvjetima rastućeg natjecanja?

Uspjeh na dinamičnom i promjenjivom tržištu

Ulaganjem u najbolju tehnologiju i materijale možete podići svoje poslovanje na najvišu razinu. Avery Dennison je tvrtka koja stoji iza ove konstatacije, budući da raspolaže širokim rasponom folija i proizvoda za obljepljivanje, kako bi podržala one tvrtke koje rade u ovom sektoru industrije.

Esra Boro, menadžer segmenta proizvoda za obljepljivanje EMEA u Avery Dennison Label i Graphic Materials Europe, vjeruje da još uvijek ima puno prilika za tvrtke na tržištu, ali je za njih ključno osigurati upotrebu pravih materijala.

“Tržište za obljepljivanje vozila je prilično dinamično i stalno se mijenja”, rekao je gosp. Boro. “Klijenti žele biti jedinstveni a wrap je savršena prilika za pomoć u tome.”

Imajući to na umu, gosp. Boro skreće pozornost na neke od najnovijih proizvoda dostupnih od strane Avery Dennisona koji mogu pomoći tvrtkama da se kreću naprijed, brže od konkurencije na tržištu. Takva rješenja uključuju šest novih boja Supreme Wrapping folija, koje su u prodaji od 10. mjeseca a privukle su vrlo pozitivne povratne informacije od kupaca.

Osim toga, oni koji su prisustvovali FESPA-i 2018 imali su priliku vidjeti AD SPF-XI, novu foliju za zaštitu od samozapaljenja.

Osim ovih novih proizvoda, Avery Dennison je predstavio kompletnu paletu automobilskih prozorskih folija u tri grupe proizvoda: visoko učinkoviti, nereflektirajući i infracrveni.

Razmišljajte inovativno

Još jedna tvrtka koja može podržati one koji razmišljaju o preseljenju u sektor za obljepljivanje vozila je Grafityp, koji se može pohvaliti jednim od najatraktivnijih asortimana folija u industriji. Gospodin Bruno Vanoppen iz marketinškog odjela Grafitypa vjeruje da još uvijek postoje mogućnosti za rast u ovom sektoru, ako je dotična tvrtka u stanju predložiti prave ideje svojim klijentima.

„Proizvodi već postoje. Širenje i uspjeh u ovom sektoru uglavnom ovise o dizajnu koji se nudi i idejama koje proizvođač sign segmenta predlaže klijentu.

Vanoppen objašnjava da se obljepljivanje vozila sastoji od dva odvojena tržišta. Prvi od njih je oglašavanje na vozilima tvrtke, obično u obliku tiskanih folija ili u kombinaciji s obojenim folijama za rezanje.

“Grafityp je također predan profitabilnom tržištu djelomičnog i potpunog obljepljivanja osobnih vozila. Možemo istaknuti GrafiWrap cast folije, koje nude mogućnost personalizacije svakog vozila. U svojoj ponudi imamo više od 180 različitih GrafiWrap boja i reljefnih folija. Ovo je također rastuće tržište. ”

Stalni razvoj proizvoda

Jedna od ključnih poruka ovog sektora je da postoji stvarna predanost razvoju novih proizvoda koja će tvrtkama pomoći u njihovom radu i omogućiti im da istraže nove mogućnosti u wrapu vozila.

3M je nedavno to demonstrirao ažuriranjem svoje palete IJ180mC folija za obljepljivanje i tisak, kao odgovor na rastuću potražnju za 3D folijama. Tvrtka je poduzela dodatna ispitivanja svojih IJ180mC folija, zaključivši da su sve folije u rasponu sada 3D.

Objašnjavajući proces testiranja, iz 3M-a naglašavaju kako IJ180mC-10, IJ180mC-114 i IJ180mC-120 folije za tisak imaju 130%  rastezljivosti, što im omogućuje odlično prianjanje na razne zakrivljene površine, udubljenja, zakrivljene površine, nabore i zakovice.

Pen Webley, marketinški menadžer u odjelu za komercijalna rješenja tvrtke 3M, rekao je: „Mi u tvrtki 3M cijenimo ono što nam naši kupci govore o svojim željama i potrebama. Potražnja za folijama za obljepljivanje vozila s 3D funkcionalnošću dovela je do testiranja naše glavne lepeze proizvoda za ispis, što je rezultiralo ovom novom klasifikacijom. ”

Nadovezujući se na to, iz 3M-a naglašavaju da sve njihove cast folije imaju svoje jedinstvene osobine. Tvrtka kaže da to kupcima pruža opcije koje odgovaraju 3D-u za sve preferencije, stil i primjenu.

3M je naveo primjer svog rješenja IJ180mC-114, transparentnih folija za wrap koje korisnicima omogućuju stvaranje suptilnih dizajna koji vozilu daju sjaj.

Poruka je ovdje naizgled jasna; još uvijek ima mnogo prilika za tvrtke ako se žele proširiti na tržište za obljepljivanje vozila i pristupiti novom poslu.

Međutim, identificirajući područja u kojima možete napraviti razliku i iskoristiti nove, uzbudljive proizvode na tržištu, možete pristupiti širokom rasponu poslova na ovom tržištu i povećati svoje poslovanje.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content