PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potražnja za etiketama i dalje raste, posebice digitalno otisnutim

Prema ovogodišnjem istraživanju Finat Radar, 83% vlasnika robnih marki predviđa da će u 2021. volumeni kupovine etiketa u svim formatima porasti ili ostati isti, unatoč utjecaju pandemije Covid-19 na opskrbne lance. Također, 74% tvrtki predviđa da će se količine povećati, unatoč tome što je 46% tvrtki otkrilo da su iskusile poremećaje u opskrbi tijekom zadnjih deset mjeseci.

Finat kaže da su, unatoč nesigurnosti, izgledi za europsko narrow web tržište i dalje pozitivni. Količinu nabave između 4 i 6% planira povećati 38% tvrtki. Pritom 7% anketiranih tvrtki sugerira da bi se količine mogle povećati između 7 i 15%.

Međutim, u svjetlu pandemije, istraživanje također otkriva i promjene određenih prioriteta. Jedan od njih uključuje povećani interes za pronalaženjem načina kako lance opskrbe učiniti otpornima na šokove. Prošle je godine, primjerice, samo 7% ispitanih reklo da je važno da dobavljači etiketa imaju više od jednog proizvodnog pogona. Ove se godine ista brojka povećala na 25% ispitanih. Drugi glavni pokazatelj ovog trenda porast je interesa za fleksibilnošću digitalnih strojeva za tisak etiketa. Čak i tijekom vrhunca lockdowna, samo 7% tvrtki smanjilo je potrošnju vezanu uz digitalni tisak etiketa.

Danas svaka treća tvrtka događaje u 2020. godini prepoznaje kao motivaciju za nabavku digitalno tiskanih etiketa, ističući prije svega prednosti kraćeg vremena isporuke i veće sigurnosti u pogledu dostupnosti u lancu opskrbe kojeg ova tehnologija omogućava.
Prelazak na digitalni tisak nije nužno u potpunosti uvjetovan nedavnim događajima. Istraživanje otkriva i druge čimbenike koji vode do promjena, a kao glavni razlozi navedeni su mogućnost ispisa malih naklada, kao i poboljšano vrijeme proizvodnje, odnosno izmjene poslova.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content