Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potvrđeno – Fujifilm preuzima Xerox

Nakon nekoliko tjedana špekulacije u medijima o mogućem povezivanju, glasine su se na kraju i obistinile – Xerox Corp. i Fujifilm Holdings najavili su konačni ugovor kojim se Fujifilmu pripajaju Xerox i njihova dugogodišnja joint venture tvrtka Fuji Xerox. Ovim spajanjem nastaje tvrtka vrijedna 18 milijardi dolara. Fujifilmu će pripasti kontrolni udio od 50,1% zajedničke tvrtke, što označava kraj Xeroxa kao neovisne tvrtke osnovane daleke 1906. godine.
Zajednička tvrtka, čije su spajanje odobrile obje uprave, zvat će se Fuji Xerox i imat će dva sjedišta, u SAD-u i Japanu, s prisutnošću u više od 180 zemalja svijeta.

Akvizicijom vrijednom 6,1 milijardu dolara, Xerox će se spojiti s postojećom joint venture tvrtkom koja je prvenstveno poslovala na području azijsko-pacifičke regije, i u kojoj  Fuji posjeduje većinski  udio od 75%. Prema pisanju Financial Timesa, očekuje se da će ugovor biti finaliziran u drugoj polovici ove godine.

Novi Fuji Xerox, sa svjetskom snagom, bit će u mogućnosti definirati budućnost inovativnih tehnologija ispisa i inteligentnih poslovnih rješenja, a imat će i dobru startnu poziciju za postati vodeći u rastućim područjima kao što su ink jet tisak, tisak ambalaže i industrijski tisak te raditi na razvoju novih mogućnosti vezanih uz umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT) i proširenu stvarnost (augmented reality).

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content