Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Predstavljanje rezultata istraživačkog projekta s ciljem povećanja efikasnosti izrade i funkcionalnosti grafičke ambalaže

Zanimljiv znanstveno-stručni skup održat će se u srijedu, 1. 2. 2023. na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Skup je podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu bit će prezentirani rezultati petogodišnjeg rada na znanstvenom projektu Razvoj modela za povećanje efikasnosti izrade i funkcionalnosti grafičke ambalaže.  Drugi dio namijenjen je predstavljanju  realnog sektora i njihovom viđenju sadašnjosti i budućnosti tiskanih medija.

Predviđeno trajanje skupa je od 9 do 15h, a svi zainteresirani moći će prisustvovati ili uživo ili online.

Ovaj projekt financiran je od strane Hrvatske zaklade za znanost i Sveučilišta u Zagrebu Grafičkog fakulteta, gdje se i provodio pod voditeljstvom izv. prof. Tomislava Cigule.
Kako stoji u pojašnjenju, grafička tehnologija područje je iz grane tehničkih znanosti s visokim stupnjem primjenjivosti u sustavima koji se oslanjaju na tehnološke napretke u području računarskih znanosti i inženjerstva te znanosti o materijalima.
Specifičnost ovog istraživačkog područja jest upravo dvosmjerna veza između digitalnog okruženja koje se odnosi na manipulaciju i obradu slikovnih informacija i „realnog“ okruženja u kojem se navedene informacije reproduciraju koristeći različite materijale. Ovo istraživanje provedeno je s ciljem razvoja modela za povećanje efikasnosti izrade i funkcionalnosti grafičke ambalaže. Navedeni cilj postignut je kroz aktivnosti koje se mogu podijeliti u četiri osnovne skupine:

  • Razvoj i evaluacija metode za zamjenu kromatskih boja akromatskom komponentom(GCR)
  • Razvoj metode za implementaciju digitalnog vodenog žiga kao sredstva zaštite grafičke reprodukcije
  • Karakterizacije grafičkih materijala i razvoj funkcionalnih premaza te analizom njihovih utjecaja karakteristika na višebojnu reprodukciju
  • Razvoj i ocjena modela koji će povezati utjecaj elemenata modulacije slikovne informacije i karakteristika materijala te oplemenjivanja otisaka na mehanička svojstva i vizualnu percepciju reprodukcije.

Više detalja o skupu, pregled govornika te točna satnica slijede uskoro.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content