Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print Magazin specijalno izdanje – Zeleno poslovanje

Nakon dvije godine na svojim adresama uskoro možete očekivati specijalno izdanje Print Magazina. Kako i sam naziv kaže, specijalno je jer posvećeno samoj jednoj temi za koju smo procijenili da je u tom trenutku aktualna i zanimljiva. Do sada smo u specijalnim izdanjima pisali o wrapu vozila i tisku tekstila, a ovaj put to je Europski zeleni plan. Točnije, transformacija poslovanja u skladu s ekološkim trendovima u smjeru održivosti.

Europski zeleni plan (European Green Deal) pokrenula je Europska komisija 2019. i predstavlja razvojnu strategiju EU za 21. stoljeće. U središtu zelenog plana su okoliš i klimatske promjene.  Sveobuhvatni cilj Europskog zelenog plana je postizanje klimatski neutralne Europske Unije do 2050., odnosno učiniti EU prvim klimatski neutralnim kontinentom na svijetu.

Održivost i zeleno su kako u svim industrijama, tako i u grafičkoj prerasli iz popularnih riječi u strateški poslovni model. U skladu s tim i proizvođači tehnologija i tiskare shvatili su potrebu za prilagodbom i poboljšanjima u smislu emisija CO2, otpada, potrošnje energije i općenito utjecaja na okoliš.
Industrija tiska, primjerice, podliježe stalnim ograničenjima vezanim uz emisiju hlapljivih organskih spojeva (eng. VOC). Nove granične vrijednosti bit će usvojene s primjenom od 2024. godine.

No, i korisnici usluga tiska postaju ekološki sve osvješteniji. Zahtijevaju od tiskara da isporučuju i nabavljaju održivije i ekološki prihvatljivije proizvode. To znači da se ekološki materijali, ali i procesi tiska koji dokazano manje utječu na okoliš, konstantno razvijaju i lansiraju te postaju sve dostupniji na tržištu.

Gdje je industrija tiska kada je u pitanju zeleno poslovanje? Koja su rješenja već dostupna na tržištu? Što u svom poslovanju možete učiniti već danas kako biste pomogli zelenu transformaciju, pročitajte uskoro u novom Specijalu.Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content