PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print Report: Epson SC-R5010 – rješenje s bojom na bazi smole

Tvrtka Epson krajem prošle godine proširila je svoju liniju pisača širokog formata lansiranjem serije SureColor R5010. Posebnost serije Epson SC-R5010 je u tome što uključuje i rješenje s bojom na bazi smole (resin ink). Zahvaljujući resin ink boji moguće je postići još bolje performanse otisnutih aplikacija.

Kako je i najavljeno, početkom godine model SC-R5010 stigao je i tvrtku Pako, koja je, između ostalog, i regionalni distributer Epson pisača.
Kako nam je za Print Report rekao gosp. Grega Šimunovič, vlasnik i direktor tvrtke Pako, riječ je o pisaču širine 1,64m te brzine ispisa od 15 do 22m2/h, ovisno o kvaliteti ispisa.

Govoreći i resin ink bojama, istaknuo je kako da su one novitet kada se radi o pisačima koji koriste piezzo ispisne glave. Riječ je o bojama koje imaju dobro prianjanje na većinu medija, ali je potrebna prilično visoka temperatura za njihovo fiksiranje. Boja se u principu lijepi na podlogu i ne ulazi u sami materijal. Zbog tih je karakteristika pogodnija za neke zahtjevnije materijale, a uza sve to vrlo je fleksibilna te ima odličnu otpornost na grebanje. Boja ima GreenGuard Gold, AgBB iFrench-VOC certifikate što znači da se bez problema može koristiti za sve indoor aplikacije.

Pisač u sebi ima PrecisionCore Micro TFP ispisne glave te veličinu kapljice od 4,9 pikolitara. S obzirom da je resin ink boja drugačije formulacije s ovom veličinom kapljice moguće je postići izuzetno veliku kvaliteti otiska.

Vrlo jednostavan za korištenje, puno je funkcija automatizirano te je, kako je istaknuo gosp. Šimunovič, iznimno user-friendly.  Ovim pisačem Epson nudi sve na jednom mjestu kad je u pitanju kvalitetan i ekološki tisak reklama, POS materijala i rješenja za dekoraciju interijera.

Više o karakteristikama Epson SC-R5010 pisača te kome je namijenjen pogledajte u novoj epizodi Print Reporta.  

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content