Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vidjeli smo prvi Kornit Presto u regiji

Potencijal digitalnog tiska tekstila neupitan je. Brzina, kvaliteta, ekologija, on-demand proizvodnja, personalizacija samo su neke od prednosti. Njih od samih početaka prepoznaje i varaždinska tvrtka Grafko Caspar svojim investicijama, između ostalog, i u vrhunsku tehnologiju digitalnog tiska na tekstil Kornit.
Jedna od njihovih posljednji investicija bila je digitalni roll-to-roll tekstilni pisač Kornit Presto.

Kako nam je u intervju za Print Report rekao gosp. Damir Hižak, vlasnik tvrtke Grafko Caspar, s obzirom da su posljednjih godina intenzivno radili, i na kraju uspjeli pokrenuti prvi hrvatski Microfactory, nužno je bilo opremiti se vrhunskom tehnologijom.
Kornit Presto, kojeg je isporučila i instalirala tvrtka Graphic Center, savršeno se uklopio u tu viziju.

Kornit Presto industrijsko je rješenja koje u jednom koraku ispisuje izravno na tkaninu. Riječ je o inovativnom rješenje za suhi ispis bez potrebe korištenja vode.
Za ispis koriti vrhunske ekološke boje na bazi pigmenta
– NeoPigment™ Robusto zahvaljujući kojima je osigurana iznimna postojanost boje te otpornost na pranje. Riječ je o bojama koje su razvijene u skladu s ciljevima održivosti te posjeduju ECO PASSPORT i GOTS V5 certifikat. Zbog toga je njihova primjena moguća i na prirodnim materijalima poput pamuka, svile ili lana.

Da bi realizirali priču o Caspar Microfactory-u, osim roll-to-roll stroj Kornit Presto, druga tehnologija u koju su investirali je DTG za tisak na gotove odjevne predmete kao što su T-shirt, sweatshirt, hoodice…Niti tu ništa nisu prepustili slučaju te su nabavili DTG pisač – Kornit Storm HD6.

Zašto Kornit tehnologija te što s njome danas nude tržištu pogledajte u intervju s gosp. Hižakom.
Nova epizoda Print Reporta nalazi se Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content