Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print21 Beograd oduševio i izlagače i posjetitelje

Nakon, kako su nam rekli izlagači, duge dvije godine, sajam grafičkih tehnologija i rješenja, Print21 Beograd, okupio je 10. i 11. 3. sve zaljubljenike u tisak. Naime, u prostoru Belexpocentra u Beogradu, a u organizaciji časopisa Print Magazin, održan je drugi po redu sajam Print21.
Sajam Print21 Beograd prvo je događanje i okupljanje grafičke industrije Srbije nakon otvaranja tržišta poslije lockdowna i popuštanja epidemioloških mjera. Zbog toga je i izazvao iznimno veliko zanimanje, kako izlagača tako i posjetitelja koji nisu skrivali zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja branše na način „starog normalnog“. Sajam je, svi su se složili, ispunio sva očekivanja.

Drugu godinu za redom, organizacijsku potporu kao Zlatni partner sajmu je dala tvrtka Konica Minolta. „Od kako smo počeli suradnju s Print Magazinom imamo dobre rezultate. Primijetili smo da na ovakvim eventima na jednom mjestu ima jako puno korisnih kontakata. Ljudi dolaze zato što ih zaista nešto zanima. Tako da nismo puno imali puno dvojbi kada je trebalo odlučiti o podršci kao Zlatni partner, a pogotovo nakon dvije godine bez događanja. Drago nam je da smo tu“, rekao nam je gosp. Aleksandar Dobrijević, IP Sales Representative u tvrtki Konica Minolta.

Od entry level do pravih industrijskih rješenja  

S obzirom da posljednje dvije godine proizvođači i distributeri tehnologija nisu imali priliku predstaviti svoju ponudu i novitete široj publici, sajam Print 21 mnogi su prepoznali kao priliku da to učine.
Svoju ponudu predstavilo je ukupno 13 tvrtki. Poredane po abecednom redu to su: Biroeksim, Difol, Everest-Epson, Everest-StarJet, Fortuna Digital, Igepa Cartacell, Konica Minolta, New Name, Oracal Polikarbonati, Sitotehnika, Symbol Group, Toscana Systems i Xpro.
Na ukupno 13 izlagačkih prostora mogla su se vidjeti uistinu raznolika rješenja od digitalnih produkcijskih pisača, preko latex i UV pisača i rezača, DTG i DTF pisača, termo preša, print&cut rješanja, eco solventnih pisača, do UV flatbad  rješenja, digitalnih doradnih rješenja i softverskih ERP sustava.  

Posjetitelji, kojih je uistinu bilo iz cijele regije, slažu da je postavka izloženih strojeva vrlo jaka te da je svatko mogao pronaći rješenje prema svojoj mjeri. Teško je izdvojiti za što je vladao najveći interes. Tekstil je posljednjih godina u fokusu mnogima, posebice DTG i DTF pa je interes za ovaj segment razumljiv. Posebno iz razloga jer na sajmu bilo od entry level do pravih industrijskih rješenja.
Produkcijski pisači iz arka koje odlikuje odlična kvaliteta otiska, sve veća brzina ispisa i širina medija, također su privlačili posjetitelje. Interes za pisače velikog formata, segment koji je možda i najviše pogođen pandemijom, također pokazuje da stanje ipak ide na bolje.
Print21 ponovno je dokazao da su usko-specijalizirani sajmovi s ciljanom publikom prijeko potrebni grafičkoj branši.

Konica Minolta kao Zlatni partner sajma
Zanimljive radionice uz kavicu

Tijekom dva dana sajma bio je organiziran i kratki edukacijski program. U Coffee Corneru Print Magazina razgovaralo se o četiri zanimljive teme.
Prvi dan gosp. Zoran Bradić, iz tvrke Difol, gosp. Viktor Perolo, nezavisni konzultant te gosp. Dejan Stevanov iz Symbol Grope, posjetiteljima su pokušali približiti sve tajne DTG i DTF tehnologije.
Nakon njih, gđa Spasenija Božanić iz tvrtke Toscana Systems, približila je tiskarima pojam ERP rješenja te pojasnila zašto je grafička proizvodnja sve teže zamisliva bez jednog takvog rješenja.
Drugi dan bio je posvećen izazovima tiska s bijelom bojom kod UV i latex pisača. Gosp. Ivan Stanojlović iz tvrtke Sitotehnika i gosp. Saša Popović, iz tvrtke New Name, razbili su mit o problemima s bijelom bojom kod UV pisača. Što se latex tehnologije tiče, Nenad Rudić i Stefan Lalović iz tvrtke Fortuna Digital, pojasnili su da je nova generacija HP latex pisača s bijelom savršeno riješila recirkulaciju, tako da bijela boja savršeno funkcionira.

Print21 Beograd pokazao je da u protekle dvije godine grafička industrija nije posustala. Svi koji su branši nalaze načina kako se prilagoditi tržištu i zahtjevima klijenata. Čini nam se da sve skupa ide u pozitivnom smjeru.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content