Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Printex nastavio s investicijama u modernizaciju poslovanja

Tiskara Printex iz Čakovca s poslovanjem je započela davne 1993. godine. Konstantnim ulaganjem u nove tehnologije i edukaciju zaposlenika danas drže vodeću poziciju na tržištu sjeverozapadne Hrvatske u segmentu promotivnog tiska.

Usprkos zdravstvenoj nepogodi koja je smanjila opseg ekonomskih aktivnosti, Printex je nastavio s ulaganjima koja osiguravaju punu zaposlenost za 27 osoba trenutno, a najnovije investicije otvaraju potrebu za još djelatnika.

„Ljetna sezona i korona smanjile su potražnju za svim grafičkim proizvodima i mi smo ovaj predah u poslovanju iskoristili za preseljenje u novouređenu halu i instalaciju tri nova stroja. Pogon smo opremili s najnovijim produkcijskim pisačem marke Ricoh Pro C7200x koji će nam osigurati brzu isporuku visokokvalitetnih proizvoda. Uz klasičan CMYK, pisač omogućuje i tisak bijele boje ili laka što će kupcima naših tiskanih proizvoda osigurati bolju vidljivost na tržištu uz pristojne cijene i male naklade.

U segmentu velikih formata, investirali smo u dva stroja. Fuji Acuity Select radne površine 308x250cm i CNC rezač Elitron Kombo SD+ s kamerom za konturno izrezivanje. Ova kombinacija tehnologija nam otvara tržište personalizirane ambalaže, POS tržište, izradu reklama… Zbog visoke kvalitete i preciznosti Fuji Acuity Select pisača, koristit ćemo ga i za tisak u promo segmentu za personalizaciju korica rokovnika ili većih ravnih površina poput promo mapa.

Posljednje investicije, s preseljenjem u novi prostor, iznosile su oko 500.000€. Trenutno radimo na 1500m2 s vrlo širokim asortimanom proizvoda koji se u ovoj korona krizi pokazao kao prednost jer nam je pad poslovanja uslijed širine asortimana zaustavljen na nekih 15-20%. Novim investicijama naše ćemo poslovanje učiniti produktivnijim, ali i širina mogućnosti tiska će nam osigurati veću stabilnost poslovanja“, prokomentirao je suvlasnik tvrtke, gospodin Saša Dering.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content