PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Printex nastavio s investicijama u modernizaciju poslovanja

Tiskara Printex iz Čakovca s poslovanjem je započela davne 1993. godine. Konstantnim ulaganjem u nove tehnologije i edukaciju zaposlenika danas drže vodeću poziciju na tržištu sjeverozapadne Hrvatske u segmentu promotivnog tiska.

Usprkos zdravstvenoj nepogodi koja je smanjila opseg ekonomskih aktivnosti, Printex je nastavio s ulaganjima koja osiguravaju punu zaposlenost za 27 osoba trenutno, a najnovije investicije otvaraju potrebu za još djelatnika.

„Ljetna sezona i korona smanjile su potražnju za svim grafičkim proizvodima i mi smo ovaj predah u poslovanju iskoristili za preseljenje u novouređenu halu i instalaciju tri nova stroja. Pogon smo opremili s najnovijim produkcijskim pisačem marke Ricoh Pro C7200x koji će nam osigurati brzu isporuku visokokvalitetnih proizvoda. Uz klasičan CMYK, pisač omogućuje i tisak bijele boje ili laka što će kupcima naših tiskanih proizvoda osigurati bolju vidljivost na tržištu uz pristojne cijene i male naklade.

U segmentu velikih formata, investirali smo u dva stroja. Fuji Acuity Select radne površine 308x250cm i CNC rezač Elitron Kombo SD+ s kamerom za konturno izrezivanje. Ova kombinacija tehnologija nam otvara tržište personalizirane ambalaže, POS tržište, izradu reklama… Zbog visoke kvalitete i preciznosti Fuji Acuity Select pisača, koristit ćemo ga i za tisak u promo segmentu za personalizaciju korica rokovnika ili većih ravnih površina poput promo mapa.

Posljednje investicije, s preseljenjem u novi prostor, iznosile su oko 500.000€. Trenutno radimo na 1500m2 s vrlo širokim asortimanom proizvoda koji se u ovoj korona krizi pokazao kao prednost jer nam je pad poslovanja uslijed širine asortimana zaustavljen na nekih 15-20%. Novim investicijama naše ćemo poslovanje učiniti produktivnijim, ali i širina mogućnosti tiska će nam osigurati veću stabilnost poslovanja“, prokomentirao je suvlasnik tvrtke, gospodin Saša Dering.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content