PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Process Standard Digital (PSD) za postizanje konstantne kvalitete digitalnih otisaka

Standardizacija proizvodnje kako u ofsetnom tako i u digitalnom tisku posljednjih godina sve više dobiva na značenju. Prepoznaju taj trend i domaće i regionalne tiskare koje sve više uviđaju važnost unaprjeđenja kvalitete proizvodnje te poslovanja prema pravilima cijenjenim svuda u Europi.  
Tvrtka Grafik.net već više od deset godina promovira važnost unaprjeđenja grafičke proizvodnje kroz aktivnu suradnju s Fogra institutom čiji je ovlašteni partner. Pritom posebno izdvajaju svoje aktivno sudjelovanje u promicanju i pomoći pri implementaciji standardizacije u ofsetnom i digitalnom tisku – Process Standard Offset (PSO) i Process Standard Digital (PSD).

U proteklih deset godina uspješno su završili savjetovanje ukupno 15 tiskara u regiji od kojih je 8 i certificirano prema PSO standardu, a jedna već i recertificirana.
Početkom godine Grafik.netov tim uspješno je prema PSD standardu završio i certificiranje prve digitalne tiskare.  
Process Standard Digital (PSD) naziv je za standardizirane postupke za stvaranje digitalnih otisaka koji je razvila Fogra. Korištenjem Fogra PSD certifikata, pružatelj usluge (digitalna tiskara) može dokazati svoj pristup provjeri kvalitete i cjelovito razumijevanje digitalnog tiska.

Za dobivanje PSD certifikata tiskara mora dokazati da je stručnjak u digitalnom tisku kroz niz zahtjeva i zadataka. Neka od obveznih znanja su upravljanje datotekama, upravljanje bojama, kontrola otisaka i dr.  
Sve to uspjelo je grafičkom studiju 5do12 iz Zagreba čiji je vlasnik, gosp. Srđan Štern, uspješno položio sve Fogra testove i zadovoljio sve zahtjeve te postao prvi vlasnik tiskare u Hrvatskoj i regiji s Fogra PSD certifikatom.
U svojoj proizvodnji, kako su nam rekli, sada postižu konstantnu kvalitetu otiska na različitim vrstama papira. Time, ističe gosp. Štern, klijentima jamče da će njihov otisnuti proizvod biti jednak sada, za nekoliko mjeseci ili pak godinu dana.

Kako izgleda proces certifikacije saznajte u video razgovoru s gosp. Šternom.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content