Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

ProDigital – PRVI ONSET X U REGIJI

Tvrtka ProDigital iz Zagreba  jedan je od pionira digitalnih tehnologija tiska u regiji. Kroz svoju povijest mijenjali su fokus proizvodnje od grafičke pripreme i izrade filmova, preko komercijalnog digitalnog tiska iz arka, a danas su specijalizirani za POS proizvode izrađene od valovitog kartona.

 

Kao važan dobavljač POS proizvoda od kartona za niz klijenata diljem Europe, uključujući i mnoge velike svjetske marke (gotovo polovica proizvodnje se izvozi), ProDigital je uvijek u potrazi za načinima poboljšanja proizvodnih kapaciteta i brzine tiska. Pritisak na skraćivanje vremena isporuke je stalan i uvijek treba zadovoljiti sve kraće rokove. Naravno, bez kompromisa u cijeni i kvaliteti proizvoda. Nakon više od godinu dana istraživanja mogućnosti različitih sustava tiska i nadogradnje postojećeg sustava, direktor g. Denis Čigir i vodstvo ProDigitala došlo je do zaključka da se brzina i mogućnosti Onset X platformi ne mogu uspoređivati sa bilo kojom drugom trenutno dostupnom na tržištu. Odlučili su se za investiciju i sredinom studenog 2016., ProDigital je postao prvi u regiji koji je uložio u nadogradivu Inca Digital Onset X1 platformu iz Fujifilma. Stroj je instaliran od strane Ince, a nositelj posla i održavanja je regionalni distributer Graphic Centar.

 

“Željeli smo biti sigurni da imamo najbrži stroj na tržištu, ali nismo bili spremni na kompromis u smislu kvalitete. Na sajmovima poput FESPA-e imali smo prilike u posljednje dvije godine vidjeti Onset sustave i bili smo svjesni njihovih mogućnosti. Organizirali smo poseban posjet Fujifilm centru za napredne ispisne tehnologije u Bruxellesu, kako bi vidjeli seriju X u radu. Također smo posjetili i Fujifilm, sjedište za posebne sustave boja u Broadstairsu, u Velikoj Britaniji prošle zime. Ova iskustva i razgovori s drugim proizvođačima i dobavljačima uvjerili su nas da za visoke  brzine proizvodnje i pouzdano visoku kvalitetu ispisa, Onset X platforma nema ravne.”, rekao je g. Denis Čigir – direktor tvrtke ProDigital.

G. Čigir također ističe prednosti koje omogućuje nadogradnja serije X: “Uložili smo u Onset X1, ali smo svjesni da će doći trenutak u kojem ćemo morati povećavati naše proizvodne kapacitete. To možemo učiniti vrlo lako i ekonomično, jer nadogradnjom naše postojeće X1 platforme na X2 ili čak X3, imamo mogućnost postizanja proizvodnih brzina do 900 m2/h. S novim Onset X-om uložili smo dugoročno. Uz ovaj sustav sigurni smo da lako možemo pojačati našu proizvodnju do još veće razine, kada god to u budućnosti bude potrebno.”

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content