Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Proizvođači boja za ambalažu najavljuju globalno povećanje cijena

Povećani dodatni troškovi prisilili su tvrtku Flint Group da podigne cijene svojih boja za proizvodnju ambalaže.

“U ožujku 2017. godine postalo je jasno da je tržište sirovina za mnoge komponente koje Flint Grupa koristi za proizvodnju boja za ambalažu doživjelo porast cijena, a kako se godina bliži kraju pokazuje se da su tržišta mnogih sirovina i dalje vrlo nestabilna“, navodi se u objavi tvrtke. Ističu kako aktualne prognoze pokazuju da se pritisak na cijene neće smanjivati ni u 2018., zbog čega je dio Flint Group koji se bavi proizvodnjom boja za ambalažu prisiljen na globalnoj razini povećati cijene od 1. siječnja 2018. Trenutno se raspravlja o iznosu povećanja za svakog kupca i svaki segment.

Do toga je kažu došlo uglavnom zbog ograničenja vezanih uz proizvodnju ključnih materijala i zaštitu okoliša, osobito u Kini, gdje je došlo do neočekivanog porasta broja eskalacija koje su izvan kontrole tvrtke, a riječ je o cijenama nafte, otapala i ključnih monomera za poliuretanske (PU) smole. I dostupna količina bijelog pigmenta, titanovog dioksida (TiO2) također je ograničena, što rezultira nastavkom povećanja troškova. Ističu da je povećanje cijena nužno kako bi se osigurala i održala visoka razina kvalitete proizvoda i usluga.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content