Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prva europska instalacija Mutoh XPJ -1682SR pisača s osam boja u Ars Kopiji

U zagrebačkoj digitalnoj tiskari Ars Kopija nedavno  je dovršena instalacija dva nova Mutoh XpertJet 1682SR pisača velikog formata. Isporučila ih je i instalirala tvrtka Tepede. To je ujedno i prva europska instalacija Mutoh XpertJet 1682SR pisača s osam boja.

Evo što nam je o investiciji rekao gosp. Branimir Kolar, vlasnik tiskare.
„Svake tri godine potrebno je obnoviti tehnologiju. Ako ne pratiš tehnologiju, vrlo brzo ispadaš iz igre. Konkurencija je vrlo jaka i klijentu se treba uvijek ponuditi vrhunski proizvod uz pristojnu cijenu. Za to je, uz znanje, potrebna i dobra tehnologija. Posljednjih godina imali smo investicije u UV pisače, CNC rezače, solventne pisače pa je sada došao red na ekosolventne pisače koje koristimo za finije aplikacije. Kupnjom dvaju novih Mutoh XpertJet 1682SR pisača, putem distributera tvrtke Tepede, ne očekujemo nove kupce ili nova tržišta, nego svojim starim klijentima donosimo viši nivo kvalitete.
Naime, ovo su prvi pisači u Europi s konfiguracijom boja CMYK, Lc, Lm i dodatne dvije boje svijetlo crnom i narančastom. Ovo su boje s kojima ćemo postići bolje rezultate u tisku crno bijelih fotografija ili dobiti žarke tonove u crvenom i narančastom spektru. Osim šireg gamuta, ekosolventne boje su ekološki podignute na viši nivo i posjeduju GreenGuard certifikat za bezopasno korištenje u bolnicama ili dječjim vrtićima.“

Istaknuo je da su Mutoh pisači nove serije tehnički znatno dotjerani. Sučelje je još više prilagođeno operateru. Održavanje je minimalno, ono što se nekad radilo dnevno, sada se radi tjedno. Broj servisa je smanjen, produljen je rok trajanja ispisnih glava. Boja je bolje formulirana, brže se suši na mediju. Sam trošak produkcije je smanjen i znatno ubrzan.
Što za kupce znači nova Mutoh tehnologija, pročitajte u online izdanju zadnjeg prošlogodišnjeg broja Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content