Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prva Landa puštena u pogon

Tvrtka Landa Digital Printing organizirala je VIP event u Izraelu na koji su pozvali odabrane klijente, novinare i analitičare, kako bi svjedočili radu prvog Landa uređaja u izraelskoj tvrtki Graphica Bezalel.

Landa je svoju nano tehnologiju predstavila još na drupi 2012.g.. Gotovo svi u tiskarskoj industriji su željno iščekivali da vide prvu instalaciju. Nakon mjesec dana instalacije u Izraelu, uređaj je bio u pogonu dva tjedna na dan ovog događaja.

Graphica Bezalel je tiskara za ambalažu u vlasništvu obitelji, usmjerena na presavijanje kartona i tisak etiketa za industriju kozmetike, hrane i pića. Tvrtka je aktivna u pakiranju više od 50 godina, posjeduje 3 ofsetna uređaja, uključujući pripremu i doradu.
Odlučili su uložiti u svoj prvi digitalni uređaj. Budući da je ovoj tvrtki bio u fokusu B1 tisak, a u velikoj je prednosti onaj tko je u mogućnosti odraditi posao u ofsetnoj i u digitalnoj proizvodnji, Graphica Bezalel je čekala da B1 rješenje dođe na tržište i pronašli su odgovarajuću mogućnost u uređaju Landa S10. Svakako je tome pridonijela udaljenost tvrtke Landa od svega 20 kilometara od sjedišta tvrtke Graphica Bezalel, kako bi se osigurala odlična podrška u početnoj fazi.
Graphica Bezalel planira koristiti uređaj za presavijanje kartonskih aplikacija a osim toga nekoliko je kupaca već izrazilo interes za personaliziranu ambalažu i varijabilne podatke ali to je tržište koje Graphica Bezalel tek planira istražiti.
Landa S10 je verzija s 4 boje, s maksimalnom brzinom od 6.500 B1 listova po satu. Također, sustav automatiziranog upravljanja kvalitetom (AQM) još nije implementiran. Međutim, planirano je da se tisak nadograđuje, vjerojatno s AQM koji dolazi prvi za nekoliko tjedana, te opcijom sa 7 boja početkom 2018. g., i većom brzinom od 13.000 listova po satu, u kasnijoj fazi.

Tvrtka je uspješno testirala ploče od 60 do 600 mikrona – iste vrste koje se koriste na njihovim ofsetnim pisačima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content